10 Temmuz 2013 Çarşamba

SAĞLIKLI RAMAZAN ÖNERİLERİ

Yılın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan ayında bol su ve lifli ürün tüketimi öneriliyor.

Doğru beslenmenin sağlıklı bir oruç döneminin temelini oluşturduğu Ramazan ayında, tüketilen sağlıklı ürünler iftar ve sahurları daha keyifli hale getiriyor.
Ramazan ayı süresince vücudun  ihtiyaçlarının gözetilerek, beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Canan Aksoy, şu önerilerde bulunuyor;

 “17 saat boyunca sıcakta susuz kalacak metabolizmanızın önceliği su olmalı. Orucunuzu suyla açmak; iftar ve sahur zamanları içinde gün boyunca kaybettiğiniz sıvıyı yerine koymak açısından su içmek vücut fonksiyonları için gereklidir. Bununla birlikte lifli, posalı ekmek yemeniz sizin daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.”