7 Temmuz 2013 Pazar

KUŞADASI'NDA ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI

METAN GAZI FACİASINDA 2 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Kuşadası Yavansu mevkiindeki kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenerek ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Olayda ekip amiri Veysel Turgut, işçi Osman Sarı ve itfaiye eri Uğur Apaydın yaşamını yitirdi. Altyapı ekip amiri Adnan Özkaya'nın tedavisi sürüyor. 


ÖLENLERİN MASKESİZ OLARAK KUYUYA İNDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Yavansu Mevkiindeki belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonuna, dün ilaçlama yapmak üzere  belediye İlaçlama Amiri Veysel Turgut ile altyapı ekip amiri Adnan Özkaya ve işçi Osman Sarı çukura indi. Bir süre sonra içerideki metan gazından etkilenen ve maskesiz oldukları belirlenen ekipte bulunanlar dışarı çıkmaya çalıştı. İşçilerden Osman Sarı tırmanırken dengesini yitirip düşünce başını beton zemine çarptı. Bunun üzerine, ekip amiri Veysel Turgut tekrar kuyuya indi, metan gazının etkisiyle kendini kaybeden Turgut, atık su çukuruna düştü. İhbar üzerine itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Gaz nedeniyle fenalaşan Osman Sarı ve Adnan Özkaya kurtarıldı.

Çukur içindeki suya düşen Veysel Turgut'u dışarı çıkarmak isteyen itfaiye erleri Hasan Harmankaya ve Uğur Apaydın maske takmadan indikleri için, metan gazından etkilendi. 

AKUT DEVREYE GİRDİ

İtfaiye erlerinin kurtarılması için AKUT'tan yardım istendi. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu Veysel Turgut'un cesedine ulaşıldı. Gazdan etkilenen Osman Sarı, Adnan Özkaya ve itfaiye erleri Hasan Harmankaya ile Uğur Apaydın ilk olarak Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesine, itfaiye eri Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Osman Sarı, bugün saat 03.30 sıralarında, Uğur Apaydın ise saat 06.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada itfaiye eri Hasan Harmankaya'nın tedavisinin ardından taburcu edildiği, Adnan Özkaya'nın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. Arkadaşını kurtarmak isterken ölen ekip amiri Veysel Turgut'un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.