15 Ekim 2018 Pazartesi

ZİRVEDE BAYRAK AÇTILAR

SÖKELİ DOĞA YÜRÜYÜŞÇÜLERİ DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI'NIN EN YÜKSEK TEPESİ OLARAK BİLİNEN 1237 RAKIMLI DİLEK TEPE'DE TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Söke'de zaman zaman kendiliğinden bir araya gelen "Rotasızlar Yürüyüş Grubu"nun bu haftaki rotası 1237 metre yüksekliğe sahip olan, denizden oldukça dik bir eğimle çıkılan Dilek Tepe tırmanışı oldu.
Söke'den Mehmet Gürbüz liderliğinde yola çıkan 7 kişilik grup, Milli Park Oluklu Dere güzergahını takip ederek Dilek Tepe bölgesine ulaştı.
Mehmet Gürbüz, Hüseyin Işık, Yavuz Yorulmaz, Sami Arıburnu, Arda Atılgan, Yusuf Pehlivan ve İsmail Özaltın'ın yeraldığı grup, öğle saatlerinde denizden oldukça dik bir eğimle yükselen 1237 rakımlı tepenin zirvesine doğru tırmanışa geçti.



ZİRVEDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Yaklaşık 3 saatlik zorlu tırmanışın ardından kaygan kayaları aşarak zirve yapan grup, burada Türk Bayrağı açıp başarılarını kutladı.
Zirvede mola veren grup, Söke Ovası'ya bütünleşen Büyük Menderes Deltası'nın eşsiz manzarasını,  Ege Denizi ve adaların ufukla birleşen görüntüsünü, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı sahillerinin muhteşem manzarasını bir arada görmenin keyfini çıkardı. 

(HÜSEYİN IŞIK)