4 Ekim 2018 Perşembe

KARDEŞ ŞEHİR'DEN AMERİKAN KÜLTÜR'E ZİYARET

SÖKE BELEDİYESİ'NİN KARDEŞ ŞEHRİ SCHÖNEBECK'TEN GELEN HEYET ÖZEL SÖKE AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Almanya'nın Schönebeck kenti Belediye Başkanı Bert Knoblauch ve beraberindeki heyet, Söke'de çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek amacıyla yapılan ziyarette, iki ülke arasında yapılabilecek eğitim işbirlikleri de değerlendirildi.
Heyet üyeleri bu bağlamda, Özel Söke Amerikan Kültür Koleji'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Özel Söke Amerikan Kültür Kolejleri Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Songül Karabıyıkoğlu tarafından karşılanan heyet üyelerine okul gezdirildi ve okulla ilgili bilgiler verildi.


SCHÖNEBECK - SÖKE ARASINDA ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YAPILACAK

Yüksekokul Avrupa Fonları Uzmanı Peter Rauschenbach'ın da yer aldığı ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki öğrenci değişimi ve eğitim işbirliği imkanları da görüşüldü. 

Songül Karabıyıkoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, kardeş şehir heyeti ile uluslararası eğitim işbirliği protokolleri çerçevesinde anlaşmalar yaptıklarını kaydetti.
İki ülke arasındaki öğrenci değişimini en kısa sürede başlatmayı planladıklarını belirten Karabıyıkoğlu, "Kardeş şehir yetkililerimizle yüz yüze görüşme imkanı bulduk ve neler yapabileceğimizi görüştük. Bu görüşmenin bir sonucu olarak kısa bir süre önce Rusya'nın Saint Petersburg kentinde gerçekleştirdiğimiz öğrenci değişim uygulamasını kardeş şehrimiz Schönebeck ile yapmayı kararlaştırdık." dedi. 

(HÜSEYİN IŞIK)