2 Ekim 2018 Salı

PAMUĞU DALINDA KURUTUN!

SÖKE TARİŞ PAMUK VE YAĞLI TOHUMLAR KOOPERATİFİ BAŞKANI İSMAİL ÖZER, YAĞIŞIN ARDINDAN PAMUKTA KALİTE KAYBINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

İsmail Özer yaptığı açıklamada, tarlaların tava gelmesi ve pamukların dalında kuruması için yaklaşık 1 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Üreticinin acele etmesi halinde kalite kaybıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Özer, "Üreticilerimizin acele etmemesi gerekiyor. Pamuğun dalında kuruması ve toprağın yeniden tava gelmesi gerekiyor. Toprak yaşken makinelerin hasada girmesi ciddi hasarlara yol açabilir. Zaman kaybına neden olabilir. Çünkü toprak yaşken tarlaya girilmesi durumunda zeminde ciddi bozulmalar meydana geliyor ve bunun da düzelmesi 2 yıl gibi bir süre alabiliyor" dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)