6 Nisan 2018 Cuma

SÖKELİ ÖĞRENCİLER YABANCI KONUKLARINI AĞIRLADI

SÖKE HİLMİ FIRAT ANADOLU LİSESİ İSPANYA VE LETONYALI ÖĞRENCİLERİ KONUK EDİYOR

Avrupa Birliği Projesi kapsamında Söke'ye gelen 6 öğretmen ve 17 öğrenciden oluşan ekip, Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. 
Sökeli öğrencilerle kaynaşan İspanyol ve Letonyalı öğrenciler, hem proje üzerinde çalıştı, hem de yörenin turistik yerlerini gezme fırsatı buldu.
Söke ve çevresindeki turizm bölgeleri Kuşadası ve Didim’i de içine alan yöreyi dünyaya tanıtmak için yola çıktıklarını belirten Euthapp Projesi Koordinatör Öğretmeni Gülçin Gülal, "İspanya ve Letonya’daki okullarla işbirliği yapıldı. Proje kapsamında daha önce İspanya'da yapılan atölye çalışmalarının ardından bu kez biz ev sahipliği yapmaktayız” dedi.
Proje ile yapılacak çalışmalarla öğrencilerin, müzik, drama, teknoloji, yabancı dil, sanat ve tasarım alanlarında bilgi ve becerilerini artırmaları, farklı kültürleri tanıma ve yurt dışına seyahat etme imkânı bulmaları da hedefleniyor.
Söke'ye tanıtım turunda Kadın Emeği Pazarı, Söke Çarşısı ve Söke Fatma Suat Orhon Müzesi'ni gezen konuk öğrenciler Efes, Meryem Ana ile Didim ve Kuşadası'nda gezilere katıldılar. 
Konuk öğrencilerin 9 Nisan Pazartesi günü Söke'den ayrılacaklar. (HÜSEYİN IŞIK)