25 Nisan 2018 Çarşamba

SENDİKAYA ÜYE OLDULAR İŞTEN ÇIKARILDILAR!

SÖKE'NİN AKÇAKONAK MAHALLESİ'NDE FAALİYET GÖSTEREN SİBAŞ GIDA'DA ÇALIŞAN 54 İŞÇİ TEK GIDA - İŞ SENDİKASI'NA ÜYE OLMALARININ ARDINDAN İŞTEN ÇIKARILDI

Tek Gıda-İş  Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, işten çıkarılan işçilerle birlikte fabrika önünde basın açıklaması yaptı. 
Ören yaptığı açıklamada, "Sibaş Gıda, Faslı Sicopa Firması ortaklığı ile Türkiye’den en büyük ulus ve ulus ötesi gıda firmalarına ürünlerini veren, gün geçtikçe büyüyen ve güçlenen bir şirkettir. Sibaş işçisi yakın zamanda anayasal hakkını kullanarak Tek Gıda-İş Sendikası'nı seçti ve bu iş yerinde yeterli çoğunluğu sağladı. Peki Sibaş iş vereni ne yaptı? Kendisini bugünlere getiren emekçi işçisine her türlü hukuksuzluğu yaptı. Üyelerimizden e-devlet şifrelerini istemek suretiyle, sendikaya üye olup olmadıklarını kontrol etti. Şifrelerini vermek istemeyen üyelerimizi işten attı. Devlet şifresini istemek kanunu bir suçtur" ifadelerini kullandı. 
Kanunların kendilerine tanıdığı her türlü hakkı sonuna kadar savunacaklarını kaydeden İbrahim Ören, "Bu mücadele işten çıkartılan arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar ve toplu iş sözleşmesi müzakere masasına oturuncaya kadar devam edecek" dedi. (HÜSEYİN IŞIK)