20 Nisan 2018 Cuma

SÖKELİ ELFİM TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

SÖKELİ ELFİM DOĞA YILDIZ 2018 DÜNYA LATİN DANSLARI ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE ADINA YARIŞACAK

2018 Dünya Latin Dansları Şampiyonası-Word Latin Dance Cup bu yıl Polonya'nın başkenti Warşova'da 20-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Şampiyonada Türkiye'yi Elfim Doğa Yıldız ve partneri Burak Kaplan çifti temsil edecek.
Türkiye Dans Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye etaplarında dereceye giren Elfim ve Burak çifti şampiyonada isimlerini finale yazdırarak dünyanın en iyi dansçıları arasına girmeye çalışacaklar.


EĞİTMENLİĞİNİ MİLLİ DANS ANTRENÖRÜ OLAN ANNESİ YAPIYOR
Türkiye'yi temsil etme gururunu yaşayan Sökeli Elfim Doğa Yıldız'ın eğitmenliğini aynı zamanda Milli Dans Antrenörü olan annesi Özlem Yıldız yapıyor.
Kızını şampiyonaya hazırlayan anne Özlem Yıldız, "Bu şampiyonaya katılabilmeniz için Türkiye genelinde 7 etaplık yarışmada başarılı olmanız gerekiyor. Biz şuana kadar tamamlanan 5 yarışmadan madalya ile ayrıldık ve yarışmaya katılmayı garantiledik. Amacımız Ekim ayında Polonya'da yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

DÜNYANIN EN İYİ DANSÇILARIYLA YARIŞACAK

İlk kez bir dünya şampiyonasında yarışacak olmanın heyecanını yaşayan 17 yaşındaki Elfim Doğa Yıldız da, "Böyle bir şampiyonada yer alacağım için çok mutluyum. Şampiyonaya daha aylar var. Ancak ben şimdiden çok karışık duygular içerisindeyim. Hem ülkemi temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Hem de dünyanın en iyi dansçılarıyla yarışacak olmanın heyecanını ve korkusunu yaşıyorum" diyerek duygularını dile getirdi. (HÜSEYİN IŞIK)