10 Nisan 2018 Salı

POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KUŞADASI'NDA TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN KURULUŞUNUN 173. YILDÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Radar Komutanı Uğur Ünlü, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaldızkaya, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Arif Yılan,  Liman Başkanı Yaşar Karabacak, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’un Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan resmi tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Polis Haftası’nın önemini vurgulayan konuşmalar ile devam etti.
Emniyet Müdürü Selçuk konuşmasında, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşların ve devletin diğer meşru kurumlarının güvenliğini sağlamak için canları pahasına çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Selçuk’un ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy ise, polislerin toplumun güvenliğini sağlama konusunda çok önemli bir görev yürüttüklerine dikkat çekerek tüm Türk Polis Teşkilatı üyelerinin Polis Haftası’nı kutladı.
Törende Polis Haftası nedeniyle ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Polis Haftası kutlamaları Tarihi Kervansaray’da düzenlenen kokteylin ardından Kuşadası Kaymakamı Aksoy ve Belediye Başkanı Kayalı’nın Emniyet Müdürü Selçuk’u makamında ziyaret etmesiyle sona erdi. (HÜSEYİN IŞIK)