15 Nisan 2015 Çarşamba

YENİ HÜKÜMET KONAĞI ADLİYE SARAYI'NIN YANINA YAPILACAK


SÖKE KAYMAKAMI MEHMET DEMİREZER, YENİ HÜKÜMET KONAĞI'NI ADLİYE SARAYI'NIN YANINDAKİ KAYMAKAMLIĞA AİT ARSAYA YAPILACAĞINI SÖYLEDİ
Yeni Söke Gazetesi'nin haberine göre, Söke Cumhuriyet Meydanındaki eski jandarma binasının yıkılmasından sonra ilçeye yeni bir hükümet konağı için çalışmalar hızlandı.
Kaymakam Mehmet Demirezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Söke’ye yapılacak olan yeni hükümet binası  yapılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.
Kaymakam Demirezer,“Nazım İmar Planlarında Söke Kaymakamlık binası için düşünülen yer şu andaki garajın bulunduğu yer. Ancak Aydın ilinin Büyükşehir olmasıyla birlikte Santral Garajının bulunduğu yer Aydın Büyükşehir Belediyesine devredildi. Aslında Söke Belediye binası da buraya yapılması planlanıyordu. Santral garajının yerinin değişmesiyle ilgili hiçbir gelişme yok. Söke’nin de acil bir hükümet konağına ihtiyacı var. Aydın Valimizin geçtiğimiz hafta içinde Söke’ye gelişinde bu konuyu görüştük. Adliye Sarayının yanında bir arsamız var. Hükümet binasını buraya yapmak istiyoruz. Hükümet Konağı projesi için bir ödenek çıktı. Önümüzdeki günlerde bir proje yarışması açacağız. Yarışmada birinci olan projeyi uygulayacağız. Yalnız çıkan ödenek sadece proje ödeneğidir. Yapımı ile ilgili ödenek projenin yapılmasından sonra çıkacak.”dedi.