16 Nisan 2015 Perşembe

PAMUK ÇALILARINDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK


SÖKE OVASI'NDA ÜRETİLEN PAMUK ÇALISI VE MISIR SAPLARI ENERJİYE DÖNÜŞECEK
Yeni Söke Gazetesi'nin haberine göre, Global Enerjiye bağlı Mavi Bayrak Enerji Üretim Şirketi Söke Ovası’nda üretilen pamuk çalılarından enerji üretmek için yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.
Şirket yetkilileri dün Söke Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda konuyla ilgili bir brifing verdi.
Şirket yetkililerinden Necdet Elmas brifingde, Söke OSB’de bir arsa aldıklarını ve hava şartlarının düzelmesiyle tesis inşaatına başlayacaklarını belirtti.
Elmas, "2015 yılında planlanan faaliyetlerimiz arasında üreticinin tarlasında hasat sonrasında kalan pamuk çalısı tarafımızdan modern ve güçlü makineler ile toplanacak ve hemen taşınacak. Hasadı yapılan tarla bekletilmeden temizlenecek. Yağışlar bastırmadan tarla sürüme hazır hale getirilecek. 2016 sonrasında ise; sözleşme yapılan üreticilerin tarlalarında hasat sonrasında kalan pamuk çalısı tarafımızdan toplanıp hemen taşınacak. Tarla temizlenerek yağışlar bastırmadan tarla sürüme hazır hale getirilecek. Her bölgede toprak analizleri yapılacak ve pamuk verimini artıracak toprak zenginleştirici tarafımızdan bedelsiz verilecek. Deneyimli ekibimiz tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Pamuk hasadı sonrasında ikinci ürün olarak yüksek gelirli yem ve enerji bitkileri üretimi konusunda Sözleşmeli Tarım yapma proğramı başlatılarak üreticiye ek gelir imkanı sağlanacak. “dedi. 
Söke Ovasında ilk etapta 30 bin dekar arazinin hasat sonrası temizliğini yapacaklarını söyleyen Elmas, daha sonra bu rakamı 100 bin dekarın üzerine çıkaracaklarını söyledi.