4 Nisan 2015 Cumartesi

SÖKE BELEDİYESİ'NDEN 3 YENİ PROJE

BAŞKAN TOYRAN, TOPLU KONUT, SÖKE-MİLAS KARAYOLU SATIŞ ALANI VE YENİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJELERİNİ AÇIKLADI
Açıklama, Söke Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında yapıldı.
Belediye Başkanı Süleyman Toyran dün gerçekleştirilen meclis toplantısında yaptığı açıklamada, üç projenin de Söke’ye büyük katkı ve prestij sağlayacağını söyledi.  
Toplu konut projesi ile ilgili sunum yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Even, projenin Yenicami Mahallesi’nde yapılacağını belirtti.
 
Even, "Söke Belediyesi konut projesi 2 bloktan oluşuyor. 11-12 ve 13 katlı binalarda toplam 120 konut, 4+1, 3+1 ve 2+1 evler bulunuyor. Konutların yapılmasının ardından satışlardan elde edilecek gelir yaklaşık 22 milyon TL olacak. Satışlardan belediyeye hasılat paylaşımından gelecek olan minimum gelir ise yüzde 25'i bulacak. Çıkılacak ihalede bu oranı en iyi arttıran firma ihaleyi alacak, Yapılacak parkın yaklaşık 1 milyon 600 bin TL’lik maliyeti de belediyeye avantaj olarak kalacak” dedi. 

İkinci proje kapsamında, Söke-Milas Karayolu üzerinde bulunan Muradiye ile Çıraklık Eğitim Merkezi Kavşağı benzin istasyonu arasında kalan kısımda, yol kenarına 282 metre uzunluğunda 4.80 metre genişliğinde kentin tanıtımına yönelik yerel ürünlerin satılacağı mekânlar yapılacak. 

Bu proje,  2’şerli 8 üniteden oluşacak ve 25 metrekarelik 16 dükkan yeralacak. 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın açıkladığı 3. projede ise,  mülkiyeti belediyeye ait Yenicami Mahallesi garaj arkasında bulunan alana 32 metrekarelik 51 dükkanın yeraldığı bir alışveriş merkezi yapılacak.

Alışveriş merkezi projesi çay üstü esnafına alternatif yer olacak. 

Başkan Toyran, en yakın zamanda çay üstü esnafı ile toplanıp, projenin detayları üzerine bir görüşme yapacaklarını söyledi.