23 Ağustos 2014 Cumartesi

YÖRESEL ÜRÜNLER DİDİM'DE


DİDİM 14 İLİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİN SERGİLENECEĞİ "MEMLEKETTEN GELDİK" ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Didim Belediyesinin katkıları ile 25 Ağustos 2014 ile 01 Eylül 2014 tarihleri arasında Didim Cumhuriyet meydanında düzenlecek “Memleketten geldik” yöresel ürünler etkinliği, hem gözlere hem gönüllere hitap edecek.

14 ayrı ilden gelen ürünlerle zenginleşecek etkinlikte, Trabzon, Antakya, Samsun, Malatya, Kayseri, Konya, Merzifon, Diyarbakır, Balıkesir, Gümüşhane illerinden gelen yöresel ürünlerin sergilendiği standlar açılacak.


Stantlarda, yöresel ürünler sergilenirken alışveriş imkanı da sağlanacak.

Cumhuriyet Meydanındaki etkinlikte, 17:00 - 23:00 saatleri arasında çeşitli yöresel lezzetler sergilenirken, hemen her gün bir başka yöreye ait geleneksel yemeğin yapıldığı yemek atölyeleri, etkinliğe özel ödüllü yarışmalar, interaktif müzikler ve halk dansları ve el sanatlarına özel şovlar da sergilenecek.

1 Eylül 2014 günü son bulacak bu etkinliğin son günü ise çok özel olacak. Etkinliğin son günü akşam saat 20:00 de kendi yöresine ait yemeği yaparak, aynı sofrada paylaşmak isteyen hanımların katılım göstereceği "Güneşin Sofrası" adı verilen ortak barış sofrası kurulacak.