14 Ağustos 2014 Perşembe

BELEDİYE NAKİTE SIKIŞTI


4 AYLIK DÖNEMİ DEĞERLENDİREN SÖKE BELEDİYE BAŞKANI TOYRAN, "MEVCUT GELİRİMİZ PERSONEL MAAŞLARINI BİLE KARŞILAMIYOR"

Süleyman Toyran düzenlediği basın toplantısında, “Para bulmak için, Söke kent merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerde belediye ait arsa, arazi gibi gayrimenkulleri tespit ediyoruz.” dedi.

Hizmet alanlarının 8 mahalleden 49 mahalleye çıktığına işaret eden başkan Toyran, “Bunun yanında diğer gelir kalemlerimiz olan su paraları, açık hava reklam, garaj gelirleri de büyükşehir belediyesine geçti. Yani hemen hemen bütün gelirler kesildi. Mevcut gelirlerimiz personel maaşlarını bile karşılamakta yetersiz kalıyor. Yani şu anda gelir ve gider dengesini kurmak çok zor. Umarım, bu sıkıntıları giderecek yasal düzenlemeler yapılır. Tabi tasarruf önlemlerimiz de sürüyor” şeklinde konuştu.
 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran 2014 yılında yapmayı planladığı hizmetleri, “Eski Jandarma binasının yıkılarak kent meydanına katılması ve orada bir bütünlük sağlanması, Güllübahçe ve Yenidoğan’da piknik alanları yaratılması, Granta Mezarlığı bordür, parke ve yağmur suyu çalışmaları, Asri mezarlık ön cephesinin yenilenmesi, Didim-Bodrum çevre yolunun düzenlemesi, Kuşadası-Yenikent girişi düzenleme çalışmaları, Konyalılar Mahallesi ile Bağarası Caddesi düzenleme çalışmaları, Çeltikçi Mahallesinde ve Sazlı Mahallesinde bulunan taziye evlerinin tamamlanarak hizmete açılması, Fatma Suat Orhon Müze tadilatının bitirilmesi, başta Söke Çayı olmak üzere Kızılkise Çayı ve Yenikent Deresi iyileştirme ve peyzaj çalışmalarının başlatılması, Karina Dalyanı ile ilgili mevcut projenin Ege Üniversitesinden hizmet satın alınarak güncellenmesi, Söke merkezde devam eden kaldırım, asfalt ve benzeri çalışmalara hız verilmesi, Didim ve Kuşadası güzergahlarında alışveriş mekanları oluşturulması, Turunçlar projesinin Priene festivaline kadar gerçekleştirilmesi, Otopark fonunda bulunan kaynakla büyükşehir belediyesinin yer altı otopark çalışmalarına başlaması için girişimlerde bulunmak” olarak açıkladı.