28 Ağustos 2014 Perşembe

SÖKE AK PARTİ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA


"KENDİ MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTAN, AŞIRI KİBİRLİ VE HIRSLI GÜRUHA KESİNLİKLE İMTİYAZ TANINMAYACAKTIR"

Geçen hafta içinde sosyal medyadan yapılan iki açıklamanın ardından aynı konu basın toplantısıyla yeniden gündeme taşındı.

Ak Parti Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta ve yönetimi düzenlediği basın toplantısında, isim vermeden bazı parti üyelerine yönelik zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Yeniusta parti yönetimi adına yaptığı açıklamada, "Ak Partimizin genel başkanını resmi olarak temsile yetkili olan kişi İlçe Başkanımız Abdullah Yeniusta, yetkili kurum ise Akparti Söke İlçe Teşkilatıdır. Daha önceki dönemlerde değişik konumlarda görev yapmış olan, hali hazırda hiçbir şekilde görev, sorumluluk ve sıfatı olmayan, kişisel kaygı, siyasi rant peşinde koşan kişilerin, basın yolu ile partimizin adını kullanarak, partimiz adına açıklama yapmaları kabul edilemez.  Partimizin kuruluşundan bugüne 13 yıllık süre içerisinde 11 İlçe Yönetimi değişmiştir. Şu an ki İlçe Teşkilatı 12. İlçe Teşkilatıdır. Daha önceden görev alan değişen ve değişmek zorunda kalan İlçe Yönetimleri bu ve benzeri tutum ve davranışlar ile yıpratılmıştır. İlçe yönetimlerinin kendi güdümünde hareket etmesini isteyen, Parti erkini kendileri dışında başkalarının kullanmasına tahammül edemeyen, Parti Teşkilatlarından ve diğer üyelerden kendilerini üst düzeyde gören, Partimizin menfaatlerini değil kendi menfaatlerini ön planda tutan, aşırı kibirli ve hırslı güruhun Partimiz disiplinine, teamüllerine ve Tüzüğüne aykırı tutum ve davranışları sonucunda İlçe yönetimleri değişmek zorunda kalmıştır. Önceki dönemlerde yaptıkları ve alışkanlık haline getirdikleri üzere kişilere siyasi menfaat ve görev vaat ederek, bazı kişileri kullanarak İlçe Teşkilatını yıpratmaya ve değişmesini sağlamaya yönelik çabaları boşa çıkacaktır. Kendilerini Teşkilatların üzerinde gören bu kişilerin herhangi bir şekilde İlçe Teşkilatlarını değiştirme, görevden alma, görev verme YETKİSİ BULUNMAMAKTADIR. Söke Kamuoyunca çok iyi bilinen bu tutum ve davranışları sürdüren kişilerin söylem ve eylemleri İlçe Teşkilatı’nın görevini yapmasını engelleyemeyecektir. Kendilerini parti üstü, imtiyazlı, seçkin olarak gören bu kişilerin tutum ve davranışları partimize ve Söke’mizin çıkarlarına zarar vermektedir. Parti içerisinde Paralel bir yapılanmaya izin verilemez. Parti Tüzüğüne, teamül ve prensiplerine aykırı hareket edenler hakkında Tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır. Bu hususta hiçbir kimseye imtiyaz tanınmayacaktır." dedi.