30 Ağustos 2014 Cumartesi

TÜRK TARIMININ BAŞI SÖKE'DE EFE OLDU


TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR SÖKE'DE KÖRÜKLÜ ÇİZME VE AĞA KIYAFETİ GİYDİ
Şemsi Bayraktar Söke Ziraat Odası'nı ziyaret etti ve Sökeli çiftçilerle biraraya geldi.
Bayraktar burada yaptığı konuşmada, çiftçileri özellikle bu yıl hasat döneminde büyük sıkıntıların beklediğini kaydetti.
Bayraktar, "Bu sene tarım sektörünün görmediği afet kalmadı. Hepsini gördük. Bu hasat döneminde benim çiftçimi ve sektörü zorlayacak mı? Zorlayacak. Şimdi kimse farkında değil. Ama hasat döneminde bunun zorluklarını hep beraber yaşayacağız." dedi.  
Çiftçinin sıkıntısını gidermek ve yeniden ekim yapmasını sağlamak adına çeşitli düzenlemeler talep ettiklerini bildiren Bayraktar, "Gittiğimiz bölgelerle ilgili hazırladığımız raporları hükumetimize sunduk. Sadece borç ertelemesi yetmez. Sosyal Güvenlik Kurumu ve elektrik borçlarının da yapılandırılmasını talep ediyoruz. Bunları sağladığımızda çiftçimiz önümüzdeki yıl inşallah tarlasına girer." şeklinde konuştu.  
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a konuşmasının ardından, Söke'ye özgü körüklü çizme ve "ağa kıyafeti" giydirildi.
Bayraktar, çiftçi zor durumdayken kendisinin bu kıyafeti giymesinin doğru olmadığını belirterek,, "Ağalık burada geleneksel. Örf ve adet haline gelmiş. Tarımı, çiftçiyi, kırsalı temsil ediyor. Dolayısıyla biz böyle bir ağalığı kabul etmekten bu nedenle büyük onur duyuyoruz" dedi.
Bayraktar, konuşmasının ardından Aydın temaslarını bu kıyafetle sürdürdü.