24 Mart 2014 Pazartesi

SÖKE'DEKİ KOMŞU KADINLARIN TARTIŞMASINDA SON KARARI YARGITAY VERDİ

YARGITAY, "APARTMANDA ALENEN HAKARET OLMAZ" DEDİ

Yargıtay 2. Ceza Dairesi, apartman içerisindeki merdivenlerde kadın komşularının kavgasında ‘hakaret’ iddiasında Söke 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce verilen mahkumiyet kararını bozdu. 

Yargıtay kararında, Apartman içerisindeki merdivenlerde meydana gelen tartışma sırasında sanığın katılana hakaret ettiği anlaşılmakla; bir apartmana yalnızca burada oturan kişiler girebileceği için apartmanın içerisinde meydana gelen hakaret eyleminin apartmanda oturanlar tarafından duyulabilir olması aleniyet unsurunun gerçekleşmesi için yeterli değildir." denildi. 

Söke'de 2009 yılında meydana gelen olayda, bir apartmanın merdivenlerinde komşu kadınların tartışması yargıya taşınmış, Söke 2. Sulh Ceza Mahkemesi sanık kadını mahkumiyete çarptırmıştı.
 
Yargıtay kararını değerlendiren Ankara Barosu avukatlarından Emre Yavuz, hakaretin sokakta ve apartmanda meydana gelmiş olmasının ayrıldığına dikkat çekti. 

Avukat Yavuz, "Yargıtay hakaretin apartman boşluğunda yapıldığını, apartmanda yaşayan diğer insanların hakareti duymasının aleniyet unsurunun gerçekleşmesi için yeterli olmadığını, aleniyet unsuru için sokaktan geçen insanların hakaret eylemini duyup duymadıklarının araştırılması gerektiğini söylemiş. Sokaktaki insan ile apartmanda oturan insan ayrımı yapılması ilginç olmuş." dedi.