15 Mart 2014 Cumartesi

DÜNYA KUŞADASI'NI KONUŞACAK

CHP KUŞADASI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZER KAYALI PROJELERİNİ TANITTI
Özer Kayalı’nın 2014 Yerel Seçimleri Proje Tanıtım toplantısına CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu rahatsızlığından dolayı katılamazken, telefonla bağlanarak Kayalı’ya destek verdi. 
Toplantıda CHP Kuşadası Belediye Meclis üyesi adayları, Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, Muhtarlar, Sivil toplum örgütleri temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kayalı, “Dünya Kuşadası’nı konuşacak” sloganı adı altında projelerini bir sunum halinde katılımcılarla paylaştı. 
İşte Kayalı’nın Kuşadası’nı dünyaya konuşturacak projelerin satır başları:
Kadın Dayanışma Şube Müdürlüğü:  Kadın Sığınma Evleri ulaşılabilir birimleriyle çoğalarak açılacak.  
Çocuk Merkezleri: Hiç beklemeden acil olarak Çocuk Merkezleri açacağız. Oyun Bahçeleri oluşturacağız. Belediye bünyesinde Okul – Öğrenci Destek Birimi oluşturularak hem ilçedeki okulların yaşadığı sorunların çözümüne destek olacağız hem de öğrencinin eksik kaldığı derslerine destek vereceğiz.
Gençler Yönetime Aktif Katılım Sağlayacak: Lise ve Üniversite öğrencilerimizin hizmetine sunacağımız içinde kütüphane, internet kafe, yemek, çay, kahve gibi ücretsiz olanakları bulabilecekleri Gençlik Merkezimizi göreve gelir gelmez hayata geçireceğiz.  
Engelleri Aşacağız: Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı, Engelli Şube Müdürlüğü açacağız.  Önce belediye hizmetlerinde sonra da zaman geçirmeden tüm Kuşadası’nda engelleri kaldıracağız.
Yaşlılarımız Kimseye Muhtaç Olmadan Rahatça Yaşayacak:  yaşlıların rahatça ulaşabileceği sosyal tesisler yapacağız. Evde bakıma ihtiyaç duyan bütün yaşlı yurttaşlarımız için sağlık ve kişisel bakım hizmetleri vereceğiz. İhtiyaç duyulması halinde yalnız yaşayan yaşlılarımızın ev temizliği, çamaşır, ütü gibi gereksinimleri de karşılanacaktır.  
Her Şeyin Başı Halk Sağlığı:  Sağlık Destek Merkezleri kuracağız. Oluşturulacak olan mobil ekipler ve sabit sağlık destek merkezleriyle insan sağlığını gözetmek birinci görevimiz olacak. 
Spor, Bir İnsanı Her Durumda Farklı Kılar: Çocuklarımıza ve gençlerimize farklı spor branşlarından tesisler yaratarak kendilerini ifade edebileceği alanlarda amatör sporcular yetiştireceğiz. İlçemizde bulunan amatör spor kulüplerine tam destek sağlayacağız. Özellikle Spor Okulları açmaları için teşvik yardımları yapacağız. 
7/24 Veteriner Hizmeti Ve Hayvan Barınakları:  Hem sokaktaki hem de evinde hayvan besleyen vatandaşlarımızın da 24 saat hizmet alabilecekleri modern bir veteriner merkezi ve hayvan barınağı tespitlerimizi yaptık.  
İŞGEM’de geri ödemesiz 30.000 tl hibe!: Kuşadası İŞGEM el sanatları ürünlerinden doğal gıda ürünlerine, Kuyumculuk sanatından dericiliğe, Butik mağazalardan kafeterya ve restoranlara kadar Birçok farklı işletmenin bir araya getirileceği İŞGEM, Girişimciliği destekleyen, girişimcilerin birbirini desteklediği örnek bir model olacaktır.  Bu merkezde iş kuran girişimciler 30.000 TL geri ödemesiz hibe kullanarak, KOSGEB yeni girişimci desteği ile işlerini kuracaklardır. 
“Kuşadası’nın her sokağında şenlik var”: Turizm sezonunun en hareketli zamanına denk gelecek şekilde organize edeceğimiz KUŞ-FEST’le Kuşadası’nın sokaklarını canlandıracağız.  İlçemiz, düzenleyeceğimiz ulusal ve uluslararası kültür-sanat festivallerine ev sahipliği yapacak. Şimdiden planladığımız Akdeniz Tiyatro Ve Filmleri Festivali ile turizmimize katkı sağlayacağız.
Hesap Verebilen Belediye:  her kuruşun ve hizmetin hesabını vereceğiz. İlk olarak da meclis toplantılarımızı yerel kanallarımızdan ya da belediyemiz internet sitesinden canlı olarak izleyebilme imkanı yaratacağız.
“Eski Şehir” Tarihi Kent Dokusu:  Akdeniz mimarisin çok güzel unsurlarını içeren konutlar ve kent dokusu restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları ile yeniden kentimize kazandırılacaktır. 
Spor Turizmi Canlanacak: Milli park çevresini daha da güzelleştireceğiz. Yeni yürüyüş yolları açacağız. Doğa yürüyüşlerini turizme açacağız.  Kirazlı bölgesinde kaya tırmanışı için kullanılan 8 rotayı 20 rotaya çıkaracağız. Milli park ile Efes’i bisiklet yoluyla bağlayarak, Kuşadası’nı hep birlikte ileriye taşımak için pedal çevireceğiz. Ulusal ve uluslar arası çeşitli spor kulüplerinin ilçemizde kamp yapabilecekleri tesisler kurarak  ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlayacağız.
Kapalı Pazar Yerleri Toplu Ulaşım İle Desteklenecek: Kuracağımız Kapalı Semt pazarlarımızı, toplu ulaşım ile destekleyecek, otopark sorunu olmayan alanlara taşıyacağız. 
Kuşadası Belediyesi Kent Müzesi: Kuşadası’nın tarihi, coğrafyası, ekonomisi, tarımı, sanayisi, kültürü, doğal güzellikleri den yemek ve mutfak kültürü ne kadar birçok konu uzmanlar tarafında planlanıp hazırlanmış en modern müzecilik yorumlarıyla ziyaretçilere sunulacaktır.  
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJELER: Projesi hazır olan Sarıçay Baraj’ı inşası ile Kuşadası Davutlar ve Güzelçamlı’nın 2065 yılına kadar ihtiyaç duyacağı içme suyunu karşılayacağız.
Balıkçı barınağından Marinaya kadar olan alanda çağdaş bir kent meydanı ve çevresinde yürüyüş yolları ile yeşil alanların olduğu, denize girilen bir plaj yapacağız. Bu bölgedeki yapılaşmalar için estetik kurallar getirerek modern bir Atatürk Bulvarını oluşturacağız.
Doğal yaşam parkı ve Kuşadası’nda turizmi başlatarak Efsane Kaymakam Özer Türk ormanını da bu alanda yaratacağız. Bu alan aynı zamanda seyir tepesi olarak turizmin hizmetine açacağız.
Kuşadası Kuştur mevkiinde yeni çevre yolu ile bağlantılı Modern Otogar Yapacağız. 
1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına uygun olarak 2 yıl içerisinde Kuşadası’nın Nazım İmar Planını tamamlamamız birinci hedefimiz olacak. 
Söke ilçe merkezine kurulacak olan asfalt fabrikası ile belediyemizin sorumluluk sahası içindeki Kuşadası ilçesine bağlanan belde ve köy yolları asfaltlanacak. 
Kent içi trafik yükünü azaltmak ve alternatif ulaşım yollarıyla Kuşadası’nın cazibesini artırmak için deniz ulaşımını hizmete sunacağız. 
Davutlar jeotermal sahasından projeleri hazırlanan taşıma sistemi ile otellerimize getireceğimiz su ile 1 mevsim değil 4 mevsim turizm anlayışımızı gerçekleştireceğiz.
5 yıllık süre içerisinde ilçe merkezi, belde ve köylerini Söke Sarıçay Barajı’ndan elde edilecek en kaliteli ve düzenli içme suyuna kavuşturacağız. Ömrünü tamamlamış ve su kaçaklarına sebep olan ishale hatları ile su depoları ve arıtma tesislerini yenileyecek ve yenilerini yapacağız.