22 Mart 2014 Cumartesi

KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKANA AYDIN'DAN YÜKLENDİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU AYDIN ATATÜRK KENT MEYDANI'NDA YAKLAŞIK 20 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginin ardından özel uçakla Aydın'a geldi. 
Kılıçdaroğlu Aydın Atatürk Kent Meydanı'ndaki konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “Aydın’dan söylüyorum sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın” diyerek başladı.
Kılıçdaroğlu, “Aydın demokrasi tarihinde önemli bir kent. Ulusal kurtuluşta önemli bir kent. Bürokratken gezmeye gelmiştim, yürekli insanları, efelerin, yörüklerin diyarıdır” şeklinde konuştu.   
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın mitinginde kendisini merhum Başbakan Adnan Menderes’e benzetmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Aydın mitinginde rahmetli Menderes’ten söz etmiş. Aydın’dan söylüyorum sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Onun çocuklarına bak, senin çocuklarına bak. Hiç birzaman Aydın Menderes siyasette zenginleşmedi. CHP Genel Başkanı olarak mezarına gittim karanfiller bıraktım. Arkalarından Allah rahmet eylesin demişimdir. Çocuklarından biri üniversiteyi bitiriyor ‘ticaretle uğraşacağım’ diyor. ‘Sen ticaretle uğraşırsan ben sıkıntı duyarım’ diyor. Bunun çocuklarına, gemilerine bakın. Sen Menderes’in kim olduğunu biliyor musun? Rahmetli babam derdi ki, ‘oğlum sen doğru dur, eğriyi gören seni bulur’. Bu her türlü hakareti yapar, canı sağ olsun. Allah büyüktür, tuzağı vardır. Doğruyu söyletir ” dedi.
Konuşması sırasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu sahneye “Gel bakalım topuklu Efe” diyerek davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge katılanların Özlem Çerçioğlu lehine, “Aydın seninle gurur duyuyor” diye yaptığı tezahürata da, “Bir haksızlık yapıyorsunuz yalnız. Niye sadece Aydın gurur duyuyor. Özlem başkanla tüm Türkiye gurur duyuyor. Bir kadının bir kenti nasıl değiştirdiğini görmek istiyorlarsa Aydın’a gelsinler. Belediye binasını, meydanı görsünler sonra halka sorsunlar. Her kuruşun hesabını halka veriyor mu? diye. Turizm, tarım kenti Aydın’a, Özlem yakışır. Ona inanıyor, güveniyorum. Özlem başkanla beraber parlemento da çalıştık. Aydın’ın sorunlarını dile getirirdi. Belediye başkanı oldu, Aydın’ın çehresini değiştir. Kadınlar çocuklarınıza olduğu gibi ülkemize sahip çıkın. Çocuklarımızın özgürce yaşadığı Türkiye’de büyümesi lazım. Özlem başkan Aydın’a güzel hizmetler verdi. Aydınlı onu, o da Aydınlıları seviyor” diye konuştu.