1 Mart 2014 Cumartesi

AYDIN'IN KURAKLIK KRİZİ MASAYA YATIRILDI

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir Toplantı Salonu’nda, Tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı yapıldı. 
İl Müdürü Salih Köksal başkanlığındaki toplantıya,  birlikler, ziraat odaları, araştırma kuruluşları, üniversite gibi ilgili kamu kuruluşlarını kapsayan 85 kişi katıldı.
Aydın Meteoroloji Müdürlüğü’nden Mühendis Cumhur Çolakoç toplantıda, Aydın ilinin hafif kuraklığa doğru gidebileceğine vurgu yaptı. 
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Salih Kızıltepe, su rezervleri ile ilgili mevcut durumu sunarak yüzeysel sulamada dikkatli olunması uyarısında bulundu. 
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Konunun ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasının toplumun bütün bireyleri, sivil toplum kuruluşları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kuraklıkla mücadele konusunda katkı ve katılımı esas alınarak gerçekleşmesi sağlanabilir” dedi.
Köksal, "Kuraklıkla mücadelede, kurak yıllarda alınması gereken tedbirlerden önce normal şartlardaki yıllarda alınması gereken tedbirler daha çok önem kazanmaktadır. Bu nedenlerle ‘Kuraklık Eylem Planı’ sadece kuraklık olduğu yıllarda alınacak önlemleri değil, kuraklık olmadan önce yağışlı yıllarda alınacak tedbirleri de içermektedir” diye konuştu.