16 Eylül 2018 Pazar

SÖKE'DE 5 SAATLİK NEFES KESEN OPERASYON!

SÖKE'NİN SAZLI MAHALLESİ ŞARLAK MEVKİİNDE KAYALIK ALANDA MAHSUR KALAN 4 KİŞİ GÜÇLÜKLE KURTARILDI

Söke'nin Savuca Mahallesi'nde mermer atölyesi işleten Muhammet Fettah Çiçeklidal (37), oğlu Ömer (15), kardeşi Orhan (29) ve amcasının oğlu Selim Çiçeklidal (15) ile birlikte gezmek için öğle saatlerinde Sazlı Mahallesi'ne gitti.
Burada Şarlak mevkiindeki dağlık alanda bir süre gezen grup daha sonra yaklaşık 75-80 metrelik bir kayanın üzerine çıktı.
Çıktıkları yerden geri inemeyen grup kayalıklarda mahsur kaldı.


TELEFONLA İTFAİYEYİ ARAYIP YARDIM İSTEDİLER

Gruptakiler ilk olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke İtfaiye ekibini telefonla arayarak yardım istedi.
Olay yerine gelen Söke İtfaiye ekipleri, mahsur kalanların bulunduğu alanın sarp ve kayalık olması nedeniyle Akut ve Afad'tan da yardım talebinde bulundu.
Kurtarma çalışmaları için bölgeye gelen ekipler, ilk olarak mahsur kalanların bulunduğu yerin tespitini yaptı.
Ardından operasyona başlayan ekipler, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle mahsur kalanların bulunduğu yere güçlükle ulaştı.
Ekipler, yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından kayalık alanda mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı.


5 SAATLİK OPERASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Operasyonla ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke İtfaiye Amiri Taner Günhan, arazinin çok sarp ve kayalık olması nedeniyle akut ve afad ile birlikte saatler süren başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Günhan, "İlk ihbar bize geldi. Bölgeyi iyi bildiğimiz için Akut ve Afad'dan da yardım istedik. Daha sonra Akut ve Afad'la birlikte ortaklaşa bir çalışma yaptık. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından vatandaşlarımıza ulaştık. Yaklaşık 75-80 metrelik bir yara tırmanmışlar. Herhangi bir ekipmanları yok. Çıkacak ve inecek yerleri olmadığı için mahsur kalmışlar. Onlarla ilk irtibat kurduğumuzda başlarının döndüğünü söylediler. Panik halindeydiler. Sakinleştirdik. Kazasız belasız burunları kanamadan yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından kurtardık." dedi.


AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ MUTLU SONLA BİTTİ

Kayalık alandan saatler sonra ilk olarak Orhan Çiçeklidal indirildi.
Daha sonra da Muhammet Fettah, Selim ve Ömer Çiçeklidal kurtarıldılar.
Saatler süren endişeli bekleyişin ardından oğullarına ve torununa kavuşan Bayram Çiçeklidal, "öğleye kadar mermer atölyesinde beraberdik. Daha sonra gezmeye gitmişler. Daha sonra da dağda mahsur kaldıklarını öğrendik. Hemen buraya koştuk. Saatler sonra çocuklarımıza kavuştuk. Çok şükür dualarımız kabul oldu. Allahım çocuklarımızı bize bağışladı" diyerek sevincini dile getirdi. (HÜSEYİN IŞIK-MUSA ÖLMEZ-NUMAN ÖLMEZ)