2 Eylül 2018 Pazar

MOTORLARINI ŞEHİTLER İÇİN SÜRDÜLER!

SÖKE'DE BİR ARAYA GELEN YÜZLERCE MOTORCU, ARAÇLARINI ŞEHİT ASKERLER İÇİN SÜRDÜ

Motosiklet Kulüpler Birliği'nin çağrısına uyan motorcular, şehit pilot üsteğmen Emre Acar'ın memleketi Söke'de bir araya geldi.
Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelerek Söke'de toplanan motosiklet tutkunları, Türk Bayrağı astıkları motorlarıyla renkli görüntüler oluşturdular.
Motorcular Söke'de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudular.
Motorcuların geçişi sırasında cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar da korteje alkışlarla destek verdi.
Daha sonra Söke Asri Mezarlığı'na geçen motorcular, Sökeli şehit pilot Üsteğmen Emre Acar ve diğer şehitler için dualar ettiler.


SÖKE'DE DUYGULANDIRAN TABLO

Sökeli şehit pilot üsteğmen Emre Acar'ın babası Mümin Acar burada yaptığı açıklamada, "Motorcularımızın yaptığı bu davranış için çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir anmaya imza attılar. Duygularıma hakim olamıyorum. Tüm şehit ailelerimizin başı sağ olsun." dedi.
İzmirli şehit pilot Serhat Sığnak'ın abisi Orhan Sığnak da, annesinin isteğini kırmayan motorculara teşekkür ederek, "Motorcu kardeşlerimiz sağolsunlar, büyük duyarlılık gösterdiler. Bizim acımızı paylaştılar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Umarım kazasız belasız bir sürüş olur." diyerek duygularını dile getirdi.

"ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

İzmir Chopper Motosiklet Kulübü Başkanı Cem Çaptuğ sürüş öncesi yaptığı açıklamada; şehitler adına düzenledikleri bu anma sürüşünü İzmirli şehit pilot Serhat Sığnak'ın annesinin çağrısı üzerine gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çaptuğ, "Bundan yaklaşık 3 ay önce bizi arayan şehit pilotumuzun annesi, oğlum da bir motosiklet tutkunuydu. Benim oğlum ve silah arkadaşları hep şehit oldu. Onlar için bir sürüş yapabilir miyiz? Bir tanesi Söke'de yatıyor. Oradan İzmir'e bir tur düzenleyip, sesimizi biraz daha fazla duyurabilir miyiz? Bu şekilde oğlumun ruhu biraz daha rahat etsin, şad olsun" diyerek bizden yardım istedi. Biz de bu kapsamda İzmir'deki diğer motosiklet kulübü arkadaşlarımızla birlikte Motosiklet Kulüpler Birliği olarak, İzmir'den, Kuşadası'ndan, Aydın'dan gelen arkadaşlarla burada toplandık. Güvenlik güçlerimiz de buradan İzmir'e kadar bize destek verecekler" şeklinde konuştu. (HÜSEYİN IŞIK-MUSA ÖLMEZ)