28 Eylül 2018 Cuma

SÖKE VE KUŞADASI'NDA FIRTINAYA KARŞI KIRMIZI ALARM!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI EGE'DE PAZAR GÜNÜ ETKİLİ OLMASI BEKLENEN FIRTINAYA KARŞI İLGİLİ TÜM BİRİMLERİ ALARMA GEÇİRDİ 

Aydın Büyükşehir Belediyesi. Pazar günü Yunanistan üzerinden yurda giriş yapması beklenen fırtına ve şiddetli yağışın olası zararlara karşı kriz merkezi oluşturdu.
Kriz Merkezi tarafından fırtınanın olumsuz etkilerinin hissedileceği Aydın’ın batı ilçelerindeki kritik bölgelerde belirlenen toplam 9 noktaya ağır iş makineleri ve ilave itfaiye tedbirlerini içeren ekipmanların sevkiyatına başlandı. 
17 ilçedeki mevcut ekiplere ek olarak; fırtınadan yoğun bir şekilde etkilenmesi beklenen Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’da toplam 4, Didim ve Akbük’te 3 noktanın yanı sıra Söke ve Ortaklar’da da belirlenen noktalara acil müdahale ekipleri sevk ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR İŞ MAKİNALARI SÖKE MERKEZDE KONUŞLANIYOR 

Fırtınanın yoğun yaşanacağı bölgelerden biri olan Söke’de ise iş müdahele merkezi oluşturuluyor. 
Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, “Söke’de acil müdahale noktaları oluşturuyoruz. Söke kent meydanına iş makinalarımızı getiriyoruz. Olası bir durumda dışarıdan Söke Merkezine müdahalelerin anında yapılması için  bu gerekli bir çalışmaydı. İş makinalarımız ve sorumluları tam gün nöbette olacaklar. Halkımızın güvenliği için tüm personelimiz teyakkuz halinde.Emniyet birimlerimiz ile görüştük Aydın Büyükşehir Belediyemizin irtibat numaralarını kendilerine ilettik. Emni̇yet yetkililerimiz halkımızı bu noktada bilinçlendirecek." dedi. 

KRİZ MERKEZİ İRTİBAT TELEFONLARI

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların yaşanabilecek tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesi'ne ait 444 40 09 ve 444 70 09 numalar ile 110 itfaiye hattına bildirebilecekleri kaydedildi.

(HÜSEYİN IŞIK)