29 Eylül 2018 Cumartesi

AYDIN'DA İZİNLERE KASIRGA İPTALİ!

AYDIN VALİLİĞİ AFAD EKİPLERİNİN İZİNLERİNİN İPTAL EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Aydın Valiliği, İtalya ile Yunanistan arasında yer alan ve Türkiye üzerine gelen kasırga ile ilgili olarak alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.
Valilikten yapılan açıklamada; "meteorolojik uyarılara göre hafta sonu bir kasırga yaşanacağı, bundan ülkemiz ve ilimizin de etkileneceği öngörülmektedir. Valiliğimizce bu sebeple aşağıda sıralanan tedbirler kaymakamlıklar ve kurum amirlerinin sorumluluğu altında alınarak vatandaşlarımızın hiçbir olumsuzluk yaşamaması için uygulamaya konulmuştur." denildi.

AFAD EKİPLERİNİN İZİNLERİ İPTAL

Buna göre;

1- Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin izinleri 02 Ekim 2018 tarihine kadar iptal edilmiştir. 
2- Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce gerekli araç ve gereç hazırlanarak, personelin donanımlı olarak hazır bulunması sağlanacaktır.
3- Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce iletişim araçlarıyla halkımız aralıksız bilgilendirecektir.
4- Fırtınanın elektrik hatlarını, haberleşme sistemlerini etkileyebileceği düşünüldüğünden, TEDAŞ ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. Aydın Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar gerekli tedbirleri alarak hazırlıklı olacaktır. 
5- Muhtemel su taşkınlarına karşı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar tarafından gerekli tedbirleri alınarak hazırlıklı olunacaktır. 
6- Kıyı kesiminde yaşayan vatandaşlarımızın kıyıdaki teknelerini karaya çekmeleri için, Liman Başkanlıkları ve ilgili diğer kurumlar gerekli tedbirleri alarak hazırlıklı olacaktır. 

Vatandaşlar tarafından alınması gereken tedbirler: 

1- Gündelik hayat fırtınanın etkili olmadığı saatlere göre ayarlanmalıdır. 
2- Balkon ve çatılarda sabitlenmemiş tehlike yaratabilecek malzeme ve eşyaların güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.  
3- Kapı, pencerelerin, özellikle evlerin rüzgâr alan tarafındakilerin kapalı tutulması ve emniyetli şekilde bağlanmaları gerekmektedir. 
4- Araçlar varsa garaja park edilmeli, yoksa bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzağa park edilmelidir. 
5- Bacalar uzun ve kötü durumdaysa sağlamlaştırılmalıdır. 
6- Olması muhtemel fırtına sırasında mümkün olduğunca içeride kalınmalıdır. Fırtına sırasında hasar oluşursa onarmak için hemen dışarı çıkılmamalıdır. Dışarı çıkıldığında bina ve ağaçlardan uzak durulmalıdır. 
7- Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıldığında özellikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olunmalı, mümkünse yolculuk ertelenmeli ya da alternatif yollar kullanılmalıdır.  Gerçekten gerekli olmadığı müddetçe yolculuk yapılmamalıdır. 
8- Olması muhtemel fırtına sonrası yere düşmüş ya da sallanan elektrik / telefon kablolarına dokunulmamalıdır. Duvar, bina ve ağaçlara, fırtınanın zayıflatmış olabileceği düşünülerek, yakın yürünmemelidir. 
9- Savunmasız, bakıma muhtaç, komşu ve yakınlarınızın da güvende olduğundan emin olunmalı ve yardımcı olunmalıdır. 

Acil Durumlarda Vatandaşların Arayabileceği Numaralar:

122 ALO AFAD
110 YANGIN İHBAR
112 SİHHİ İMDAT
151 ALO KIYI EMNİYET
155 POLİS İMDAT
156 JANDARMA İMDAT
158 ALO SAHİL GÜVENLİK

(HÜSEYİN IŞIK)