24 Eylül 2018 Pazartesi

"KAYGILAR İLETİŞİM EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ, SÖKELİLERİN OSB'DEKİ FABRİKALARIN HAVA VE SU KİRLİLİĞİNE NEDEN OLACAĞINA YÖNELİK KAYGILARININ YERSİZ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Seçim bölgesi Söke'de bulunan Ak Parti milletvekili Metin Yavuz, gezileri kapsamında Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kağıt ve Balık Yemi fabrikalarında incelemeler yaptı.
Fabrikaları gezen Metin Yavuz, fabrika yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"OSB İLE İLGİLİ KAYGILAR İLETİŞİM EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Fabrika gezileri sonrası değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Sökelilerden özellikle son zamanlarda Organize Sanayi Bölgesi ile şikayetler aldıklarını kaydetti.
Şikayetleri yerinde görmek üzere böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Yavuz, "Gördük ki ileşitimle ilgili bir sıkıntı var. İletişimle ilgili bir sıkıntımız var. Gerek bu fabrikalarda gerekse bizim kendimizde olan bir eksiklik. Özellikle çiftçilerimizin kağıt fabrikasından kaynaklı sularımız kuruyacak gibi telaşları vardı. Biz yerinde gördük, çed raporlarını inceledik. Burada 22 bin ton kağıt fabrikasında su kullanılıyor. Bu 22 bin tonun 11 bin tonu sistemin içinde kalıyor, hiç bir zaman kayba uğramıyor. Geri kalan 11 bin ton da temizlenerek kanala ve dolayısıyla Menderes'e bırakılmış oluyor.  Bu suyun normal akarsudan çok daha temiz olduğu ile ilgili analizler yapılmış durumda. Bununla ilgili bir sıkıntı görülmüyor, bir kayıp yok ortada. Burada yalnızca bir iletişim, anlatışım eksikliğimiz var." dedi.

"İSTİHDAM AÇISINDAN BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILIYOR"

Milletvekili Metin Yavuz, Söke Organize Sanayi Fabrikası'nda yapımı devam eden kağıt fabrikası tamamlandığında yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlacağını belirtti.
Yavuz, "bu fabrikanın milli değerler açısından, istihdam açısından çok büyük önemi var. Aşağı yukarı 400-500 milyon dolarlık bir yatırım, bu fabrika yılda 300 milyon dolar ödeyerek aldığımız kağıdı burada üretmemizi sağlayacak. Artı ihracatımızı sağlayacak bir fabrika. Tamamıyla bittiğinde de 600 kişilik bir istihdam sağlayacak. Bunlara baktığınızda bu fabrika çok değerli bir fabrika, sahip çıkmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"OSB'DEN GELEN KÖTÜ KOKUYU ZAMAN ZAMAN BEN DE DUYUYORUM"

 Söke Osb'den gelen kötü kokuların da vatandaşların şikayetleri arasında yer aldığını kaydeden Metin Yavuz, "Balık yemi fabrikasınının kokusuyla ilgili olarak son zamanlarda vatandaşlarımızın şikayetleri vardı. Zaman zaman ben de duyuyorum bu kokuyu. Biliyorsunuz 2 balık yemi fabrikamız var. Bunlar yağı da kendileri yaptığı için bir koku oluşmakta. Bir fabrikamız havalandırmasını yapmış, öbür fabrikada daha ozon parçalayıcıları daha kurulmamış, bu sebeple bu kokular yayılmakta. Kendilerine de ifade ettik, evet faydalı bir fabrika olabilir ancak vatandaşımızın da bu kokuyu çekme gibi bir durumu yok. Onlar da ifade ettiler makinalarını almışlar, sanıyorum önümüzdeki hafta içinde kuracaklar ve kokuyu da gidermiş olacaklar." dedi.
Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz Söke'deki ziyaretleri kapsamında, DDY tarafından yapımı devam eden Gar Projesi ve hizmete yeni açılan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait kız yurdunda da incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. 

(HÜSEYİN IŞIK-MUSA ÖLMEZ)