28 Eylül 2018 Cuma

BAĞARASI VE SARIKEMER'DE HASRET BİTİYOR!

SÖKE'NİN BAĞARASI VE SARIKEMER MAHALLELERİNİN KANALİZASYON VE ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü’nün Söke’de başlattığı altyapı dönüşüm hamlesi devam ediyor.  
19 milyon lira yatırımla toplamda 45 bin metre hat çalışmasının gerçekleştirildiği yatırım projesinde alt yapının yüzde 90’lık bölümü tamamlandı.
Parsel bağlantılarından sonra önümüzdeki hafta üstyapı döşeme ekipleri çalışmalarına başlayacak.

“BAĞARASI HALKININ HASRETİ SONA ERİYOR”

Devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli; “Bugün Bağarası halkı için önemli olan bir projenin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Yaklaşık 19 Milyon maliyetle 18 ay süre sonunda Bağarası alt yapısına kavuşuyor. Birinci kademesi 32 bin 738 metre ikinci kademesi 12 bin 604 metre toplamda 45 bin 342 metredir. Aydın’ın her bölgesinde çalışmamız var ama bazı yatırımlar bizim için çok kıymetli. Bu projemizde onlardan biri çünkü Bağarası halkının altyapı hasretini sonlandıracağımız bir proje. Alt ve üst yapıda sorunsuz ve sürdürülebilir bir Aydın için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi. 

SARIKEMERDE DE SONA GELİNDİ

Sarıkemer Mahallesi'nde yürütülen çalışmalara da değinen Fatih Akkentli, "Bağarası Mahallesi kadar Sarıkemer Mahallesi’nde yapılan çalışmalar da bir o kadar önemli. Sarıkemer Mahallesi’nde de en önemli sorun kanalizasyon ve içme suyuydu. 30 bin metre kanalizasyon ve 23 bin metre içme suyu alt yapı projesi ile bu sorun ortadan kalkıyor. Projenin büyük bir bölümü tamamlanırken Aski ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından yolların yapımına başlanacak." şeklinde konuştu. 

(HÜSEYİN IŞIK)