8 Eylül 2018 Cumartesi

İKİ TARİHİ KUŞADASI EVİ TURİZME KAZANDIRILDI

KUŞADASI BELEDİYESİ'NİN YAŞAMA GEÇİRDİĞİ İKİ KUŞADASI EVİNE "EGE MUTFAĞI EVİ" VE "TÜRK KAHVESİ EVİ" ADI VERİLDİ

Kuşadası Belediyesi'nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi Ege Mutfağı Evi ve Türk Kahvesi Evi adıyla, Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde coşkulu bir törenle açıldı. 
Alacamescit Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan bina "Türk Kahvesi Evi", Yıldız Sokak'ta yer alan bina ise "Ege Mutfağı" adıyla hizmete açıldı. 
Restorasyon çalışmaları ile tarihsel kimliğine kavuşturulan Ege Mutfağı Evi ve Türk Kahvesi Evi açılışa katılan ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı 

TARİHİ EVLER GASTRONOMİK DURAKLAR OLARAK HİZMET VERECEK

GEKA’dan alınan mali destek ile Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen 24 aylık Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi kapsamında Anıtlar Kurulu'ndan onaylı iki tarihi Kuşadası evinin inşaat ve tefrişat işleri yapıldı.
"Ege Mutfağı" adını taşıyan bir yemek kültürü merkezi ile "Türk Kahvesi" adını taşıyan bir kafeterya olarak hizmet verecek olan mekanlar Kuşadası Limanı'na gelen turistler için Kervansaray, Kaleiçi, Güvercin Ada ve Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan KUAKMER arasında bir köprü görevi görecek ve gastronomik duraklar olarak hizmet verecek. (HÜSEYİN IŞIK)