25 Eylül 2018 Salı

SÖKE AMERİKAN OKULLARI ÖĞRENCİLERİ RUSYA'DA

ÖZEL SÖKE AMERİKAN KÜLTÜR OKULLARI ÖĞRENCİLERİ RUSYA'DA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINA KATILDI

Uluslarası öğrenci değişim programları, farklı kültürle ve insanlar tanımak, ufku genişletmek ve dil öğrenmek isteyen öğrenciler için geniş imkanlar sunuyor. 
Bu kapsamda öğrencilerinin yabancı dilini pekiştirmek ve onların yurt dışında kendini ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmelerine katkıda bulunmak isteyen bir çok okul öğrencilerini Uluslarası öğrenci değişim programlarına gönderiyor.
Söke'de yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren Özel Amerikan Kültür Okulları, yaz başında gerçekleştirdiği İngiltere Yaz Okulu kampının ardından, Rusya'da düzenlenen öğrenci değişim programına katıldı.

SÖKE HEYETİ PROGRAMI BAŞARIYLA TAMAMLADI

Özel Söke Amerikan Kültür Okulları öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan heyete, Amerikan Kültür Kolejleri Derneği kurucusu Ömer Yaraş başkanlık yaptı.
Rusya'nın Saint Petersburg kentinde 15-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen programda, Sökeli öğrenciler diğer dünya öğrencileri ile bir araya geldi.
Almanya'nın Saint George Gymnasium Okulları'nın proje ortaklığında düzenlenen programa. Özel Söke Amerikan Kültür Okulları ingilizce öğretmeni Natalia Uğur da proje koordinatörü olarak katkı sundu.
Saint Petersburg'da Gymnasium 540 Okulları'nın düzenlediği programı başarıyla tamamlayan Sökeli öğrenciler sertifikalarını aldı. 

YARAŞ. KARŞILIKLI ANLAŞMALARA İMZA ATTI

Söke heyetine başkanlık yapan Amerikan Kültür Kolejleri kurucusu Ömer Yaraş, program süresince katılımcı ülkelerin temsilcileriyle görüşmelerde bulundu.
Özel Söke Amerikan Kültür Okulları'nın yurt dışı eğitimlere katılmasına yönelik anlaşmalara imza atan Yaraş, "Türk insanı, artık öğrenciyken yurtdışındaki hayatla tanışmalı. Bu onların hem gelecek kariyerleri, hem de kişisel gelişimleri için çok önemli. Teknolojinin de gelişimiyle birlikte ‘küresel bir köy’ haline gelen dünyada hayatta kalmak için artık bir okul mezunu olmak yetmiyor. Farklı kültürler tanımak, birkaç dil bilmek, teknolojiye hâkim olmak da gerekiyor. Öğrencilik yılları da bunların gerçekleştirilebileceği en güzel dönem. Ayrıca tüm hayata katkısı da unutulmamalı. Bu programlarla ufkunu genişletmek, gençlik hatıraları biriktirmek, uluslararası boyutta arkadaşlıklar kurmak da mümkün. Biz bunları sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz." dedi. 

(HÜSEYİN IŞIK)