26 Eylül 2018 Çarşamba

BABASININ MAKİNASINI MÜZEYE BAĞIŞLADI

SÖKE'YE AİT SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARIN ÖNEMLİ BİR KISMININ ÇEKİLDİĞİ FOTOĞRAF MAKİNASI MÜZEYE BAĞIŞLANDI

Kenan Küçükoğlu, Söke'deki bir çok mekanın duvarında gördüğümüz siyah beyaz Söke resimlerini çeken kişi olarak bilinir.
Küçükoğlu çektiği bu fotoğraflarla Söke tarihine ışık tutmasının yanı sıra, geleneksel kültürü tanımamıza da imkan sağlar.

100 YILLIK FOTOĞRAF MAKİNASI MÜZEDE SERGİLENECEK

Yaklaşık 100 yıllık geçmişi bulunan makinanın babası Kenan Küçükoğlu'nun vefatının ardından kendisine kaldığını kaydeden Ertürk Küçükoğlu, "Babam bu makinayla Söke'ye ait çok özel kareleri çekti. Babamın bir ömür elinden düşürmediği bu makinanın Söke tarihini yansıtan müzede sergilenecek olması beni çok mutlu edecek." dedi.

"SÖKE TARİHİNE IŞIK TUTAN KENAN KÜÇÜKOĞLU'NA MİNNET BORÇLUYUZ"

Ertürk Küçükoğlu'nun bağışladığı fotoğraf makinasını teslim alan Söke Belediyesi Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi sorumlusu Cevdet Üzüm ise, Söke tarihinin son bir asırına görsel anlamda büyük katkı sağlayan fotoğraf makinasını Sökelilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Cevdet Üzüm, "İlçemizin kent dokusunu, kültürünü, kılık kıyafetini tanıma fırsatı veren 95 yıl önce çektiği bu fotoğraflarla Söke’ye ışık olan Kenan Küçükoğlu’na minnet borçluyuz. Cumhuriyetin ilk yıllarına ait ilçemizin 6 Eylül 1927 Kurtuluş günü fotoğrafı, Askeri gazinodan (Mahvel), Faik Ali Rıza Efendi İlkokulu ve Ortaokulu ve Kambur köprü 1929 gibi üzerinde tarihleri olan çok sayıda fotoğraf  Kenan Küçükoğlu tarafından bu makina ile çekilmiştir. Bu fotoğraflar o günlerden bugüne yerel gazetelerde, birçok kitapta ve sergilerde paylaşılmıştır. Şimdi de bu makinayı müzemize bağışlayan Ertürk Küçükoğlu'na çok teşekkür ediyorum." dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)