28 Aralık 2015 Pazartesi

SÖKE'DE ÇOCUKLARIN ATEŞLE OYUNU İKİ CAN ALDI


SÖKE'DE EVDE YALNIZ BIRAKILAN ÇOCUKLARIN ATEŞLE OYUNU HAYATLARINA MAL OLDU
HABER-LEVENT TUNCER

Söke’nin Bağarası Mahallesi 66 küme evler mevkiinde meydana gelen olayda, anne babası yeni taşınacakları evin temizliğine giden üç kardeş, evlerinde ateşle oyun oynayınca yanan kanepenin süngerinden çıkan dumandan zehirlendi.
Anne Meryem ve baba Muzaffer Bulut evde yokken, yalnız kalan Yusuf (10), Zeynep (3) ve Sabri Bulut (8) kardeşler ateşle oyun oynadı. 
Odadaki kanepe tutuşunca facia yaşandı. Çıkan dumandan zehirlenen Sabri ve Zeynep yaşamlarını yitirirken, Yusuf ise ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Anne Meryem Bulut ve baba Muzaffer Bulut’un yeni taşınacakları evin temizliğini yapmaya gittikleri, çocuklarını ise oturdukları tek göz odalı evde üzerlerinden kapıyı kilitleyerek yalnız bıraktıkları öğrenildi. Anne ve babaları evde yokken yaktıkları kanepenin süngerinden çıkan dumandan zehirlenen biri engelli olan çocukların evden çıkamadıkları belirtildi.
Akşam saatlerinde eve döndüklerinde evden dumanların çıktığı fark eden anne Meryem Bulut ve baba Muzaffer Bulut açtıkları kapıda duman içeresinde kalan çocuklarını çıkarmaya çalıştı. 
Bağırışlarıyla etraftan yardım isteyen anne ve baba geç kalmıştı. 
Olay yerine 112 sağlık ekibinin ulaşmasının ardından talihsiz yavrular ambulanslarla Söke Devlet Hastanesine kaldırılırlarken, Sabri ve Zeynep Bulut’un evde öldükleri anlaşıldı. 
Abi Yusuf Bulut ise ambulansla Aydın Devlet Hastanesi Çocuk bölüme kaldırılarak tedavi altına alındı. 
Anne Meryem Bulut ise çocuklarını kurtarmaya çalışırken dumandan etkilenerek, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Anne Meryem Bulut’un ev hanımı olduğu, baba Muzaffer Bulut’un ise sürekli bir işinin olmadığı bulduğu günlük yevmiye işlerine gittiği öğrenildi. 
Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yusuf Bulut’un ise durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak Jandarma soruşturma başlattı.