6 Aralık 2015 Pazar

GÜNDÜZ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E SERT ÇIKIŞ

CHP SÖKE İLÇE BAŞKANLIĞI'NA YENİDEN SEÇİLEN HÜSEYİN GÜNDÜZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İZLEDİĞİ POLİTİKAYI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Hüseyin Gündüz Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi ve ekonomik gücünü kullanarak, kongrelere müdahalelerde bulunduğunu öne sürdü.

Göreve başladığı bir yıl içerisinde güzel bir birliktelik yakaladığına işaret eden Gündüz: "Belediyeler örgütlerin üzerindeki siyasi gücünü, ekonomik gücünü kullanmasın bu örgütler çok daha diri olacak.  Bugün burada çok daha omuz omuza çok daha güzel bir birliktelik yakalamıştık. Büyükşehir müsade etmedi. Büyükşehir burnunu sokuyor. Örgüt tanımıyor. Benim delege listemde yeraldı diye ertesi gün birini Karacasu'ya veriyor. İşten atıyor. Sökeli bir insanın Karacasu'da ne işi var? Bu ilgili, yetkili mercilere iletiliyor. Ses yok." şeklinde konuştu.

Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı'nın örgütle bir araya gelmekten kaçındığını da ileri süren Hüseyin Gündüz; "Bir milyonluk bir kentin büyükşehir belediye başkanı bir sefer grup toplantısı yapmıyorsa,  bir sefer dahi grup toplantısı olmaz mı? Bir belediye başkanı il başkanının başkanlığında bir araya gelmeyi zül mü kabul ediyor? Bu partinin grup başkanı il başkanıdır. Geçen sene kongrede söylemiştim. Buradan demiştim buradan bir ses geliyor demiştim. Bu ses Aydın'a da Ankara'ya da gidecek demiştim. Duyulacak arkadaşlar, taban sesini yukarıya taşıyacak. Yeter ki kararlı olalım, yeter ki o medeni cesareti kendimizde görelim. Diktatörlük mü var ya memlekette. Kavga istemiyoruz, barış istiyoruz. Ama gül uzat, karanfil uzat, karşılığı bir hiç. Bugüne kadar Söke'de örgütün bilgisi dahilinde hiç bir kişi işe alınmamıştır. Daha 15 gün önce delege seçimi yaptık. Kimin sesi çıktı. Bir insanın ekmeğiyle oynamanın ne demek olduğunu bilen bir ses çıktı mı? Bu bir, iki, üç, beş nereye kadar?" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında koordinasyonun sağlanamadığını da kaydeden CHP İlçe Başkanı Gündüz, "Hep bana, hep bana, bazıları üvey evlat, bazıları öz evlat muamelesi görmeyecek. İlçe örgütleriyle, belediye başkanlarıyla biraraya gelinecek. Benim ekonomim bu, projelerim bu, sizlerin ne? Her belediyenin gözü önünde, bakın Yenipazar sorunu daha hafif deyip öncelik sırasına dizilecek ve bu da herkesle birlikte kararlaştırılacak ve yapılacak. Bakın örgüt nasıl cıvıl cıvıl oluyor. Nasıl yüzler gülüyor. Biat kültürüyle dize getirmeye çalışıyorlar. Ülkede bir işsizlik var, ülkede yaratılan yoksulluğa çanak tutuyorsun, ondan yarar umuyorsun. Bu ne biçim anlayış, nasıl demokratik anlayış, bırakın demokratlığı normal bir insanlık anlayışı değil bu. İnsanların yoksulluğunu kullanmayalım. Eger bir sofraya aş katabiliyorsak, o insanı mutlu edebiliyorsak sorun bu. Yoksa asgari ücrete muhtaç bir insanı Söke'den alıp Karacasu'ya veriyorsak, bunun değil demokratlık, insanlıkla bir alakası yok. Bunu işçisinden Aydın il örgütünün tepesine kadar bilmeyen yok. Ama birşey yapılmıyor. Ben bu şekilde bir yerlerde görev yaptıktan sonra ne kıymeti var. Ha ilçe başkanı olayım, ha olmayayım ne olacak yani. Topluma faydam olmadıktan sonra." diyerek sözlerini tamamladı.