19 Aralık 2015 Cumartesi

EGE'NİN MİNİKLERİ BÜYÜLEDİ

ÖZEL SÖKE EGE KOLEJİ MİNİKLERİ HAZIRLADIKLARI GECEDE AİLELERİNE VE DAVETLİLERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Kolejin İlkokul öğrencileri öğrenim yılı başından buyana öğrendikleri becerileri "Halk Oyunları, Bale ve Spor Gecesi"nde sergiledi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen gecede,  ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyük ilgi topladı. 
Öğrencilerin sergilediği Zeybek ve Kafkas oyunu gösterileri ile kına gecesi ailelere ve davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.  
Efe kıyafetlerini giyen küçükler usta oyunculara taş çıkartırken, anne ve babalarını hem duygulandırdı, hem de gururlandırdı.
Aylardır öğrenmeye çalıştıkları bale figürlerini kusursuzca sergileyen minik öğrencilerin başarısı ise, davetlilerden büyük alkış aldı. 
Özel Söke Ege Koleji Koordinatörü Yusuf Keremit gecede yaptığı konuşmada, vatan ve millet sevgisinin temelinin kültürel değerlerde gizli olduğunu belirterek; " Biz Ege Koleji ailesi olarak  çocuklarımızı geleceğe hazırlarken bütün bu değerleri önemsiyoruz ve çocuklarımızı her yönüyle hayata ve geleceğe hazırlamaya gayret ediyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, ahlaki değerlerin en güzel örneği, folklor ürünlerinde gizlidir. Bir milletin kültür tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için, o milletin kültür ürünlerine bakmak gerekir. Bunların gelecek nesillere aktarılması, folklorun görevidir, okullarımızın  görevidir." dedi.