16 Eylül 2015 Çarşamba

YENİKENT'İN YOL ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR

SÖKE'NİN YENİKENT MAHALLESİ'NDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN UZAMASI NEDENİYLE YOL VE TOZ ÇİLESİ YAŞANIYOR
Haber-Yenisöke Gazetesi
Söke’ye bağlı Yenikent Mahallesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Yaklaşık 1 ay önce başlayan çalışmaların yavaş gittiğinden şikayet eden mahalle sakinleri cadde üzerinden kalkan toz nedeniyle kapı ve pencerelerini açamaz hale gelirken, Söke’ye üniversite için okumaya gelen gençlerde bu durumdan oldukça şikayetçiler.
Yenikent Mahallesi Mehmet Semerci caddesinde yürütülen cadde düzenleme çalışmaları kapsamında su şebeke hattının döşenmesi yanında cadde üzerindeki parke taşları  sökülüyor. Bu çalışmalar nedeniyle cadde yaklaşık 1 aydır ulaşıma kapalı. Mahallenin en önemli caddesinin trafiğe kapalı olması nedeniyle insanlar evlerine ulaşmada büyük sıkıntılar yaşıyor. Çünkü ara sokaklar Mehmet Semerci caddesine çıktığı için trafik akışında tam bir kargaşa yaşanıyor.
Caddeden geçmeye çalışan vatandaşlar zaman zaman araçlarının altları parke söküm çalışması nedeniyle zemine vuruyorlar. Bu arada araçlarda büyük hasarlar meydana geliyor. Yenikent Mahallesi sakinleri çalışmaların yavaş ilerlemesinden ve bunun yanında koordinasyon sıkıntısı yaşanıyor. 
Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Yenikent Mahallesinde bulunan Söke İşletme Fakültesi, Söke Sağlık Yüksekokulu, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Söke Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrenciler okullarına geldiler. Mehmet Semerci Caddesinin trafiğe kapalı olması nedeniyle öğrenciler cadde üzerinde yürümekte büyük sıkıntılar yaşıyor. Bavulların tekerlekli olması nedeniyle taşımakta sıkıntı çeken öğrenciler zor anlar yaşıyorlar. Yaklaşık 4500 dolayında öğrencinin eğitim gördüğü Yenikentteki okullarda okuyan öğrenciler yolun bir an önce tamamlanmasını istediler. 
Söke Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici, Mehmet Semerci Caddesinde düzenleme yapılmasına ilişken kararın 18 Mayıs tarihinde alındığını belirterek “Cadde üzerinden doğal gaz şebeke hattı geçirildi. Ancak Mehmet Semerci caddesindeki çalışmalar çok geç başlatıldı. Cadde üzerinde düzenleme çalışmaları 17 Ağustos Tarihinde başladı. Burada bir iş makinesi çalışıyor. 1 aydır ne yazık ki bitirilemedi. Cadde üzerindeki parke taşları sokülüyor. Yerine sıcak asfalt yapılacağı belirtildi. Rüzgar ile birlikte insanlar kapı ve pencerelerini açamaz hale geldiler. Yenikentte toz ve toprak nedeniyle sokakta yürümek mümkün değil. Cadde’de düzenleme en olmayacak zamanda yapılıyor. Bu mahalle’de 4500 dolayında üniversite öğrencisi okuyor. Bu gençler ülkenin çeşitli yerlerinden geldiler. Kiraladıkları evlere eşyalarını götürmekte zorlanıyorlar. İnsanlar toz topraktan kurtulmak için bahçelerini suluyolar. 170 TL. ile 200 TL. arasında su faturası gelen insanlar var. Zaman zaman Söke Belediyesi cadde de sulama yapıyor. Ama yetersiz. Aydın Büyükşehirden caddeye sulama istiyoruz. Aldığımız cevap itfaiyenin görevinin yangın söndürmek olduğu şeklinde. Bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz Mehmet Semerci Caddesindeki çalışmaların Kurban Bayramına kadar bitirilmesidir. Yoksa toz toprak nedeniyle Mahallede kurban kesemeyeceğiz. Yenikent Mahallesi’nde 2 yıldır devam eden çalışmalar nedeniyle oluşan toz ve toprak nedeniyle bunalmış durumdayız.”dedi.