14 Eylül 2015 Pazartesi

SÖKE'DE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

SÖKE'DE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞTE TÜM YURTTAKİ TERÖR OLAYLARI BİR KEZ DAHA LANETLENDİ

Haber-Levent Tuncer

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, Ülkü Ocağı Başkanı Ekrem Erdem, Esnaf Derneklerinin Oda Başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşe katılımın az olması dikkat çekti. 

Cumhuriyet Meydanında toplanan grup ellerinde bayraklar ile dev Türk Bayrağının arkasında yürürken, yürüyüş Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahında gerçekleşti. 
Grup yeniden başlama noktası Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na gelerek yürüyüşü sonlandırdı. 
Yürüyüşte terör lanetlenirken, atılan sloganlara çevredeki vatandaşlardan da alkışlarla destek geldi. 
Yürüyüşün sonunda Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Ulvi Atmaca bir konuşma yaptı. 

Atmaca konuşmasına "100 Binin üzerinde nüfusu olan Söke’de burada toplanan bir avuç gönüllü insandan Allah bin kere razı olsun" diyerek başladı. 
Atmaca; "Bu ülke toprakları üzerinde yaşayan insanların kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Yeni acıların yaşanmamasını, akan kanın durmasını istiyoruz" dedi. 
Konuşmanın ardından saygı duruşu yapılıp, İstiklal Marşı okunurken; teröre tepki yürüyüşünün sonunda katılımcıların sitemleri vardı. 

Vatandaşlar; "Birileri bu ülke için ölecek. Birileri işine gücüne rahatına bakacak. Duyarsızlık olmaz, Böyle olmamalı, daha çok katılım olmalı" diyerek sitemlerini ilettiler.