11 Eylül 2015 Cuma

KARAKAYA'DA SU KAOSU DEVAM EDİYOR

SÖKE'NİN KARAKAYA MAHALLESİ MUHTARI "İŞİ GÜCÜ BIRAKTIM SUYLA UĞRAŞIYORUM" DİYOR

Söke’ye bağlı Karakaya Mahalle Muhtarı Ümmet Ali Yılmaz, mahallede büyük bir su sıkıntısının yaşandığını belirterek, görevleri arasında bulunmamasına rağmen mahallede su sıkıntısının en az şekilde hissedilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
Büyükşehir yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin sadece adının değiştiğini söyleyen Muhtar Ümmet Ali Yılmaz “Sözde mahalle olduk. Ancak mahalleyle ilgili uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok. Köy şartları aynen devam ediyor. Yine tüm sorunlar muhtara iletiliyor. Karakaya Söke’nin en dağınık mahallesi. Karakaya’ya bağlı 3 ayrı yerleşim yeri daha var. Bu yerleşim yerlerine suyun ulaşması gerekiyor. Pınarlardan üretilen su ihtiyaca cevap vermiyor. Su kesintisi yapmamız gerekiyor. Bunun için benim görevim olmamasına rağmen mahalleye adaletli su dağıtabilmek için özel bir gayret gösteriyoruz. İşi gücü bıraktık, suyla uğraşıyorum. Suyun her mahalleye eşit şekilde dağıtılması için şebekeye su sağlayan depoları şişiriyoruz. Daha sonra bırakıyoruz. Eğer su depolarını su ile doldurmazsak yüksek mahalleler susuz kalıyor. Mahallede yaşanacak su kaosunun bu şekilde önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu benim görevim değil. ASKİ’nin görevi ancak onlar pek ilgilenmiyor. Sadece suyu basıp gidiyorlar. Suyun her bölgeye ulaşması mümkün değil. Söke merkezdeki bir muhtar bunu yapmaz. Zaten vatandaşta su yok diye muhtarı aramaz. Bizde önce muhtar aranıyor. Çünkü yılların bir alışkanlığı var. Her sorunun çözümü bizden bekleniyor. Vatandaş mahalle statüsüne alışamamış durumda. Vatandaşlardan gelecek tepkileri önleme adına görevimiz olmasa da sorunu çözmeye çalışıyoruz. Mahalle statüsüne kavuştuk ancak köy muhtarı gibi hizmet görmeye devam ediyoruz. Yine mahallenin en küçük sorununda sorumlu biz muhtarlarız. Vatandaş mahallede bir sorun olduğunda bize bildiriyor. ASKİ’ye, Büyükşehir Belediyesine veya Söke Belediyesine bildir dediğimizde muhtar sen bildir cevabını alıyoruz.
ASKİ yetkilileri  Karakaya’da yeni bir sondaj yapma kararı aldı. Ancak ne zaman sondaj yapılacağı belli değil. Bölgede yapılacak sondajdan su bulunmazsa Kisir’de daha önce yapılan sondajın Karakaya’ya getirilmesi gündemde. Ama çalışmanın ne zaman başlayacağı belli değil. Biz çalışmanın bir an önce başlamasını istiyoruz. Çünkü Karakaya’da tam bir su kaosu yaşanıyor. Büyük bir sabırsızlıkla sondaj çalışmasını bekliyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Bir an önce kesintisiz suya kavuşmak istiyoruz.” dedi. Haber-Yenisöke Gazetesi