12 Eylül 2015 Cumartesi

DEVE GÜREŞLERİNE MANGAL VE ALKOL YASAĞI

2015-2016 SEZONU DEVE GÜREŞ TAKVİMİ VE GÜREŞ ALANLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR BELİRLENDİ

Merkezi Aydın'da bulunan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Işıklı Mahallesi’nde yaptığı toplantıyla güreş tarihlerini belirledi. 

Bu yıl 76 yerde deve güreşi düzenlenecek. Sezonun ilk güreşi, 15 Kasım 2015 tarihinde İzmir’in Dikili ilçesi Kıratlı Mahallesi’nde, sonuncusu ise 20 Mart 2016'da, İzmir’in Bornova ilçesi Pınarbaşı Mahallesi ve Balıkesir'in Gökkaya Mahallesi’nde yapılacak.

Federasyon Başkanı Metin Çetin toplantıda yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın devecilik derneklerine gönderdiği yönetmelikle, bu yıl deve güreşi sahasında güreşe yakın bölgede mangal yakılması, alkol tüketilmesinin yasaklandığını belirtti.

Çetin, “Yani insanların içki içmesi yasak değil ancak, deve güreşinin yapıldığı alanın yakınında içki içilmesi yönetmenlikle yasaklandı. Deve güreşlerinde alkol satmak zaten yasak. Yanında alkol getirenler de güreş alanlarında değil de dış alanda içebilir. İnsanların eğlenme haklarını elinden alamayız. Deve güreşinin yapıldığı saha içerisinde alkol tüketimine izin veren komiteler tespit edildiği taktirde bir daha sonraki yıllarda güreş yapmalarına izin verilmeyecek.” dedi.

Toplantıda kararlaştırılan deve güreşi tarihleri şöyle: 

Yılın ilk deve güreşi 15 Kasım 2015 İzmir’in Dikili İlçesine bağlı Kıratlı Mahallesinde; 22 Kasımda Karpuzlu ve İzmir Bergama İlçesi Zeytindağ Mahallesi; 29 kasımda Söke, Atça, İzmir’in Bayındır İlçesi Furunlu ve Kozak Mahallesi, Manisa’nın Gölmarmara İlçesi ve Çanakkale Bafa’da; 6 aralıkta Koçarlı, İzmir’in Çiğli İlçesine bağlı Harmandalı Mahallesi ve Ödemiş İlçesi, Manisa Turğutlu, Muğla’nın Bodrum İlçesine bağlı Güllük Mahallesinde; 13 aralık Didim ve Köşk İlçelerinde, 20 aralık Aydın’ın Buharkent İlçesi, Manisa Sarıgöl, Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde; 27 aralık Aydın Efeler’de,  Çanakkale’nin Ezine İlçesi, İzmir’in Dikili ve Kemalpaşa İlçesinde; 3 Ocak 2016’da Aydın’ın İncirliova İlçesi, İzmir’in Ödemiş ve Menderes İlçesi, Balıkesir’in Gönen İlçesine bağlı Sarıköy Mahallesi, Muğla’nın Bodrum İlçesinde; 10 Ocak Aydın’ın Germencik İlçesi, İzmir’in Menemen İlçesi, Çanakkale Bayramiç ilçesi, Denizli Sarayköy İlçesinde; 17 Ocakta İzmir’in Selçuk İlçesi, Muğla’nın Yatağan İlçesi ve Çanakkale’de; 24 Ocakta Aydın’ın Sultanhisar İlçesine bağlı Atça Mahallesi, İzmir’in Bayındır İlçesi, Balıkesir’in Bergama İlçesi, Antalya Kumlucu’da; 31 Aralık Aydın’ın İncirlıova İlçesine bağılı Sınırteke Mahallesi, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde; 7 şubatta Aydın’ın Kuşadası, Yenipazar ilçeleri, İzmir’in Bergama ilçesi ve Çanakkale’nin Biga İlçesinde; 14 şubatta Aydın’ın Kuyucak İlçesi, İzmir’in Tire İlçesi, Balıkesir’in Edremit İlçesi ve Muğla’nın Milas İlçesinde; 21 şubatta Aydın’ın Nazilli, Söke ve Çine İlçesinde; 28 Şubatta Aydın’ın Bozdoğan ilçesi, İzmir Torbalı İlçesi, Manisa Salihli ilçesi, Çanakkale’nin Çan İlçesi ve Antalya’nın Demre İlçesine bağlı Köşkerler köyünde; 6 martta Aydın’ın Köşk İlçesi, Balıkesir’in Karesi İlçesi, Muğla Altonova; 13 martta Aydın’ın Germencik İlçesine bağıl Ortaklar Mahallesi, İzmir’in Bayraklı İlçesi, Balıkesir’in Poyracak Köyü, Denizli’nin Buldan İlçesinde; 20 martta Pınarbaşı ve Balıkesir’in Gökyaka köyünde