15 Eylül 2015 Salı

SÖKE'DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

SÖKE KURBAN KOMİSYONU KURBAN BAYRAMI İLE İLGİLİ TEDBİRLERİ KARARLAŞTIRDI

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığındaki kurban hizmetleri komisyonu, İlçe Müftüsü Ahmet Yayla, İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız, İlçe Toplu Sağlığı Merkezi Başkanı Ersev Kuyucu ve Belediye Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Barış Değer'in katılımıyla toplandı.

Komisyonun aldığı karara göre; kurbanlık satış yeri her yıl olduğu gibi çevre yolu altı çay kenarında bulunan Söke Belediyesi Hayvan Pazarı ve Bağarası Mahallesi eski polis karakolu karşısındaki alan olarak belirlendi. 


Kurban kesim yerleri de, Söke Hayvan Pazarı (Çevre yolu altı çay kenarı), Çarşamba Pazarı (Yenicami Mahallesi), Tatil Pazarı (Cumhuriyet Mahallesi), Cumartesi Pazarı (Atatürk Mahallesi), Manavlar içi (Konak Mahallesi), Yenikent Cami arkası (Yenikent Mahallesi), Huzur Sitesi (Çeltikçi Mah. F. Uyguntüzel İlköğretim Okulu yanı), Bağarası Mahallesi eski mezbaha tesisleri olarak açıklandı.
 
Kurban kesim yerlerinde özle kesim yapmak isteyen yetkili kasaplar için kurban hizmetleri komisyonu ücret tarifesini de belirledi. Buna göre küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvanlar için 250 TL olarak belirlendi.


Buarada Söke Belediyesi de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların satışa sunulacağı hayvan pazarında genel temizlik çalışması yaptı.