2 Eylül 2015 Çarşamba

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

VATANDAŞLARIN 10 EYLÜL TARİHİNE KADAR ASKIDA KALACAK LİSTELERDEN İSİMLERİNİ KONTROL ETMELERİ GEREKİYOR

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği erken genel seçimleri için oy kullanacak seçmenler için hazırlanan listeler bugünden itibaren askıya çıktı. Söke’de yaklaşık 85 binin üzerindeki seçmenle lgili listeler Söke’deki 49 Mahalle muhtarlığında askıya çıktı.
Bugün saat 08.00 dan itibaren muhtarlıklarda askıya çıkacak seçmen listeleri 10 Eylül 2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar askıda kalacak. Seçmen listelerini muhtarlar 11 Eylül 2015 tarihinde Söke İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim edecekler. 
Söke’nin seçmeni en büyük Mahallesi her zaman olduğu gibi Çeltikçi Mahallesi olurken, Çeltikçi'yi az bir farkla Yenicami Mahallesi izliyor. Söke’nin seçmeni en az olan mahallesi ise Bayırdamı olarak dikkat çekerken Bayırdamı Mahallesini Karaatlı Mahallesi izliyor.
Söke Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük, seçmenleri listeleri kontrol etmeleri uyarısında bulunarak “Oy kullanmak bir vatandaşlık hakkı. 18 yaşını dolduran herkesin bu hakkını kullanması gerekiyor. Seçmen listeleri bugün sabahtan itibaren tüm muhtarlıklarda olduğu gibi Söke Yenicami Muhtarlığı’nda da askıya çıkacak. Seçmenleri bu sabahtan itibaren seçmen listelerini kontrol etmeye davet ediyorum. Kendileri ile ilgili isim, soy isim yanlışları, T.C. nosu yanlışları adres yanlışları gibi yanlışları kontrol etsinler. Hata varsa muhtarlık alacakları kağıtlarla İlçe Seçim kuruluna bildirsinl.er. Seçmen olarak adları yoksa yine isimlerini ilçe seçim kuruluna yazdırsınlar. Listeler 10 Eylül Perşembe günü akşamına kadar kontrol etsinler. Listeler 11 Eylülde askıdan indirilerek kesinleşeçek. Kesinleşen listeler üzerinde bir daha değişiklik yapılamayacak.”dedi. (Kaynak Yenisöke Gazetesi)