8 Eylül 2015 Salı

KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ TERÖRE TEPKİ EYLEMİNE DÖNÜŞTÜ

KUŞADASI 7 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE BİNLERCE ADALI ELLERİNDE TAŞIDIKLARI TÜRK BAYRAKLARI İLE KATILDI
Kuşadası Belediyesi tarafından 7 Eylül Kuşadası'nın kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısının ardından teröre tepki ve şehitlere saygı yürüyüşüne dönüştü.
Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş saat 19.00’da Kısmet Otel kavşağından başlayarak İsmail Cem Meydanı'nda son buldu. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Muzaffer Eryiğit ve Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı yürüyüşe binlerce Kuşadalı ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile katıldı.
Dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posterinin taşındığı yürüyüşte atılan "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları ile teröre tepki gösterildi. Kuşadası Belediye Bandosu'nun yanı sıra 30 yıl sonra yeniden biraraya gelen ve teröre olan tepkilerini yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle gösteren Kaya Aldoğan Bandosu da çaldıkları marşlarla katılımcılara eşlik etti.
 
Yürüyüşün ardından İsmail Cem Meydanı'nda düzenlenen Kuşadası'na has yöresel Kulak(lı) çorbasının dağıtımına geçildi. Kuşadası Belediyesi ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile düzenlenen ve 4 tonluk bir kazanda Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi şefler tarafından yapılan ‘Kulak’lı çorba Kuşadalılar'ın beğenisi ile karşılandı.
Etkinlikte konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yaşanan terör olaylarına değinerek şöyle konuştu: "Terörün amacı toplumu tedirgin etmek ve sindirmektir. Biz bugün bu yürüyüşü düzenlerken bando olmalı mı olmamalı mı diye tereddüt ettik. Ancak sonradan dedik ki neden sessiz sedasız yürüyelim. Bu kadar insan biraraya gelerek teröre olan tepkimizi gür sesle haykırmalıyız. İsterdik ki Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlediğimiz etkinliklerimizi sevinçle, coşkuyla gerçekleştirelim. Ancak yaşanan üzücü olaylar buna izin vermedi. Bizi bölmek isteyenler var. Emperyalist güçlerin oyunlarına gelmeyelim."