1 Eylül 2015 Salı

ANYA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SABAH SAATLERİNDE GEÇİRDİĞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBEDEN SÖKE TİCARET ODASI BAŞKANI REŞAT ANYA, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Zamansız ölümüyle Söke'yi adeta yasa boğan Reşat Anya'nın cenazesi, Ticaret Odası'nın da bulunduğu evinin önüne getirildi. 
Burada yapılan duanın ardından omuzlara alınan Anya, cenaze töreni için Koca Camii'ye götürüldü. 
Buradaki törene, CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Fatih Atay, Ak Parti 25'nci dönem Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Ticaret Odası'nda beraber çalıştığı arkadaşları, çevre il ve ilçelerden gelen siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Sökeli vatandaş katıldı. 
 
Cenaze törenine vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle, ilçe merkezindeki yollar ve mezarlığın önünden geçen karayolundaki araç trafiği güçlükle yapılabildi.

Anya’nın eşi Ayşe ile kızları Belka ve Benan'ın cenaze töreninde taziyeleri kabul ederken güçlükle ayakta durdukları gözlendi.
Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan 53 yaşındaki Anya, Söke Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Törene yetişemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odası'na gelerek başsağlığı dileklerini ilettti. 
Reşat Anya, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın, başkan adaylığı nedeniyle oda başkanlığından istifa etmesinin ardından Söke Ticaret Odası Başkanlığı görevine getirilmişti.
2014 yılından bu yana Ticaret Odası Başkanlığı görevini sürdüren 53 yaşındaki Anya, evli 2 çocuk babasıydı.