11 Temmuz 2014 Cuma

MİLLİ PARKIN YENİ SAHİBİ BELEDİYE


GİRİŞ ÜCRETİ MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NCE ALINAN MİLLİ PARKI KUŞADASI BELEDİYESİ 31 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR İŞLETECEK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar IV.Bölge Müdürlüğünün Manisa’daki binasında yapılan ilk bölüm ihaleye beş firma katıldı. Aydınlık ve İçmeler koylarındaki Kır gazinosu, büfe ve plaj aktivitelerini kapsayan ihaleyi, 1 milyon 50 bin lira veren Kuşadası belediyesi aldı.
İkinci gün dört firmanın katıldığı ihale ise Karasu koyu, Kavaklıburun koyundaki Kırgazinosu, Büfe, Plaj Aktiviteleri ile Doğanbey Köyü Ziyaretçi Tanıtım Merkezi işletmeciliğini kapsayan ihaleyi yine Kuşadası belediyesi 526 bin liraya aldı.
Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın Kuşadası için çok büyük önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Özer Kayalı, ihaleleri almaktan mutlu olduklarını söyledi. 
Kayalı, “Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinin de katılımıyla büyüyen, sınırları genişleyen Kuşadası’nın her değerine sahip çıkmak zorundayız. Milli Park bu anlamda en önemli değerlerimizden biri. Kuşadası’na, turizme yakışır bir konuma getirilmeli. Oradaki her hangi bir olumsuzluğun, yaşanacak sıkıntının faturası başta Kuşadası olmak üzere tüm ülkeye kesilir. Bunun bilinciyle ihaleye katıldık. Yılda yüzbinlerce binlerce kişinin piknik yaptığı, gezdiği, soluklandığı Milli Parkı belediyemiz işletecek. Koruyup kollayacak. Turizm ve Kuşadası için bu ihaleye girdik ve Kuşadası’na kazandırdık” dedi.