8 Temmuz 2014 Salı

2'ŞER KEZ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ



KUŞADASI'NDA BAR SAHİBİ SAİM ÖZKAN'I ÖLDÜRDÜKLERİ İDDİASIYLA TUTUKLANAN 4 KİŞİ HAKKINDA SÖKE 2'NCİ AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE DAVA AÇILDI

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, U.Ö. , D.K. , V.K. ve F.K. hakkında, 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, hakaret ve silahla tehdit" suçlarından ikişer kez müebbet ve 8-20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıkların önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı belirtildi.

Kuşadası Kaleiçi mevkiindeki bir barda 26 Ocak tarihinde meydana gelen olay iddiaya göre bar sahibi V.K.'nin, akrabaları D.K., F.K ve yanlarında bulunan arkadaşları U.Ö. ile birlikte Ahmet Feridun Özkan ve Saim Özkan'ın işlettiği bara eğlenmeye gitmeleriyle başladı.  

Sahneye yakın bir yerden masa isteyen V.K. ile işletme sahip ve çalışanları arasında tartışma çıktı. Çıkan arbedede F.K., bıçakla Ahmet Feridun Özkan'ı yaraladı. Bunun üzerine Özkan ve çalışanlar V.K.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi dışarı çıkardı.  

Kısa bir süre sonra tekrar bara gelen gruptakilerden U.Ö., elindeki tabancayla ateş etmeye başladı. Kurşunlar barın sahiplerinden Saim Özkan'a ve çalışanlardan Onur Hacıbekir'e isabet etti. 

Olay yerinden kaçan 4 kişi, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Adliyeye sevk edilen U.Ö., V.K., yeğenleri D.K. ve F.K., tutuklandı.