4 Temmuz 2014 Cuma

MECLİSİ MAHALLELERE TAŞIYAN KAYALI'DAN "YERİNDE TESPİT ANINDA ÇÖZÜM"


KUŞADASI BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI OLAĞAN TOPLANTISINI GÜZELÇAMLI MAHALLESİ DÜĞÜN SALONUNDA YAPTI

Özer Kayalı başkanlığında yapılan toplantıda, ilk olarak Milli Park ihalesi ele alındı. Kayalı'nın Milli Park içindeki koyların ihaleye çıkarılması için istediği yetki oy birliği ile verildi. 

Meclis toplantısında Kaya Aldoğan bitişiğindeki toprak sahada oluşturulan otoparkın ihaleye çıkarılması kabul edildi. Maddenin görüşülmesi sırasında, sahilde yol kenarına parkların önlenmesi talebinin gelmesi üzerine, başkan Kayalı, “Sahil yolunun deniz yönündeki şeridine hem araç park edilmesini önlemek, hem de bisiklet kullanıcılarına bir yol oluşturmak için çalışma yapıyoruz. Kısmet kavşağından, liman girişine kadar bisiklet yolu oluşturacağız” dedi.

Mecliste, Davutlar belediye binasında vatandaşların Kuşadası’na gelmesini gerektirmeyecek şekilde hizmet verecek Tahakkuk, tahsilat ve evrak kayıt servisleri kurulması kararlaştırıldı.  

Toplantıda ayrıca Korumar Adakule arasındaki sahil şeridinin Milli Park olarak tescili ile Turizm Bakanlığı imar planlarına işlenmesi için gerekli müracaatların yapılmasına oy birliği ile kabul edildi.