2 Temmuz 2014 Çarşamba

BAFA ÖLDÜRÜYOR

KAPIKIRI'NDA BİNLERCE ÖLÜ GÜMÜŞ BALIĞI KIYIYA VURDU

Bafa Gölü’nde, Mayıs ayında meydana gelen alg patlamalarından sonra başlayan ekolojik bozulmalar şekil değiştirerek devam ediyor.


Gölde incelemeler yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yardımcı Doçent Erol Kesici, 


“ İlk belirlemelere göre Bafa Gölü’nün Kapıkırı bölgesinde meydana gelen balık ölümlerinin nedeni, sudaki oksijen yetersizliği ve sudaki bulanıklık nedeniyle balıkların solungaçlarının tıkanması sonucu havasızlıktan dolayı adeta balıklar suda boğulmuşlardır.  Çok farklı su özeliklerinde yaşayabilen dayanıklı balık türleri olmasına rağmen, Bafa Gölü’nde kitleler halinde gümüş balığı ölümlerinin görülmesi düşündürücü. Bafa Gölü’nün coğrafik ve ekolojik bakımdan farklılık gösteren dışarıdan su girişinin olduğu SERÇİN kesiminde(gölün kuzey- batı-batı kesimlerinde) suda çok fazla bulanıklık söz konusu olmayıp, oksijen seviyesi Gölyaka ve Kapıkırı’ya nazaran daha iyi olup bu kesimde de balıkçıların ifadelerince balık bereketi söz konusudur. Bu kesim tür çeşitliliği ve su kalitesi yönünden farklılıklar içermektedir." dedi.