7 Temmuz 2014 Pazartesi

CHP VE MHP'LİLERİ BULUŞTURDU

CUMHURBAŞKANI ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU AYDIN'DA CHP VE MHP'LİLER KARŞILADI

İhsanoğlu'na Aydın ziyaretinde, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilçe belediye başkanları ve parti örgütleri eşlik etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu Aydın'da yaptığı konuşmada, Demokrasi şehidi Adnan Menderesin memleketinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

10 Ağustos’ta bir Başbakan veya parti seçilmeyeceğinin altını çizen İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Önümüze üç ayrı pusula konacak. Herkesin, herkesin iradesine saygılı olması lazım. Bu seçimde parti değil; üç isim ve üç resimden birini seçeceğiz. Burada parti tercihinizi bir kenara bırakacaksınız. Parti tercihinizi önümüzdeki yıl yapabilirsiniz. Anayasayı beğenelim veya beğenmeyelim. Anayasada değişmesi gereken çok madde var ama bunun yeri Çankaya değildir. Bunu uygun koşullarda Meclis yapabilir. Size buradan söylüyorum; biz yüzde 60 oy bekliyoruz. 16 Haziran’dan bu yana gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi nedeniyle Türkiye’de büyük bir değişimin olduğunu görüyoruz.”