20 Temmuz 2014 Pazar

BAFA'DA SON ÇIĞLIK


BAFA GÖLÜ'NDEKİ KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA "SON ÇIĞLIK" EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bafa Gölü'nü Kurtarma ve YaşatmaPlatformu'nun gerçekleştirdiği eyleme, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  Maden İş ve Tes İş Sendikası Yatağan Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile sendika üyesi enerji işçileri, Bafa Gölü kıyısında kamp yapan öğrenciler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Grup, "Doğaya, çevreye, emeğe, insana saygı", "Bafa Gölü değil insanlık ölüyor", "Gezi'den Bafa'ya direniş sürüyor", "Gençlik Bafa'ya sahip çıkıyor" sloganları attı. 


Grup adına açıklamayı Platform Sözcüsü Bafa Belediyesi Eski Başkanı Zühra Dönmez yaptı. 

Dönmez, "1985 yılından sonra başlayan insan müdahaleleri, göldeki ekolojik bozulmaları da beraberinde getirdi. Böylece binlerce yılda oluşan Bafa Gölü can çekişiyor. Bafa Gölü'nde yaşamın tümüyle bitmesi için önümüzde artık bin yıllar, yüz yıllar, on yıllar yok. Bafa Gölü ölüyor. Bafa Gölü can çekişiyor" dedi.
  Zühra Dönmez son olarak, çözüm önerilerini de şöyle sıraladı: "Bafa Gölü'nü besleyen Büyük Menderes Nehri'nin evsel ya da endüstriyel atıklarla kirlenmesinin önüne geçin! Yavru Balık Çiftliklerini kapatın! Ya da atık sularını göle vermeyin! Tarımda kullanılan gübre ve kimyasalların gölü ve Büyük Menderes Nehri'ni kirletmesinin önüne geçin!"

Eylemde daha sonra yaklaşık bin kişi Bafa Gölü kenarında, Milas - Söke karayolu üzerinde el ele vererek insan zinciri oluşturdu. 


Eylem sırasında yoldan araçlarıyla geçen bazı vatandaşlar kornalar çalarak eylemcilere destek verdi.