18 Temmuz 2014 Cuma

KUŞADASI'NDA ÇEVRE YOLU İSYANI


KUŞADASI TİCARET ODASI YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE TAMAMLANMASI GEREKEN ÇEVRE YOLUYLA İLGİLİ BİR RAPOR HAZIRLADI

Kuşadası'nda geçen yıl Kasım ayı başında yapımına başlanan ve Nisan ayı başında tamamlanacağı açıklanan çevre yolunun yarım kalması hem esnafın, hem de turizmcilerin büyük tepkisiyle karşılaştı. 

Kuşadası Ticaret Odası çevre yolu konusu bir rapor hazırlayarak, meclise taşıdı.

Nisan ayında tamamlanamayan ve ödenek yetersizliği yüzünden müteahhite para ödenmemesiyle bir çok kere duran çevre yolu inşaatı, turizm sezonunun başlamasıyla Kuşadası’nı içinden çıkılmaz bir hale soktu. Sadece yan yolları açılan, hiçbir çevre düzenlemesi yapılmayan çevre yolu, yarattığı trafik sıkışıklığının yanında, olumsuz görüntüsüyle de tepkilere yol açıyor.

Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan çevre yolu raporu, Kaymakamlık, Valilik ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra, bölge milletvekilleri ve bakanlık müsteşarına iletildi. 

Kuşadası’nın bir çevre yolu skandalı ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “ Şu anda yapımı devam eden yol, fiili olarak çevre yolu vasfı taşımamakta, şehrin ortasından geçen bir ana cadde vasfı taşımaktadır. İlçemizin hızlı nüfus artışına sahip olması nedeniyle, şehrin gerçekten çevresinden geçen çevre yolunun yapılması, bu yolun da ana cadde olarak düzenlenmesi ileride doğabilecek birçok üzücü olayın önüne geçecektir.“ dedi.