26 Temmuz 2014 Cumartesi

BÜYÜKŞEHİRE ALIŞAMADIK


İLÇE BELEDİYELERİ HİZMET ÜRETEMEMEKTEN ŞİKAYETÇİ

Aydın’ın Büyükşehir olması ile ilçe belediyelerine ait bazı hizmet, yetki ve sorumluluklar Büyükşehir belediyesine devredilince ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında sorunlar yaşanmaya başladı.Seçimlerin ardından 4 ay geçmesine rağmen, ilçe belediyeleri vatandaşa hizmet götüremez hale geldi.

Germencik Belediyesi tarafından belediye sınırları içerisinde yer alan yolun bakımsız olması nedeniyle kendilerine gelen şikayetlerden dolayı yola “Bu yolun yapımı onarımı ve temizliği Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır” yazılı pankart asmak zorunda kaldı. Söz konusu pankart Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından söküldü.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin pankartı indirmesini fotoğraflayan MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, fotoğrafları sosyal medyadaki hesabından paylaştı. 

ADVERTISEMENT
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da yaptığı yazılı açıklamayla, göreve geldikleri 4 aya yakın sürede hizmet üretememelerinin en büyük nedeninin Büyükşehir yapılanması olduğunu ileri sürdü. 

Kayalı, “İnsanlar bizden çok şey bekliyor, farkındayız. Seçilir seçilmez belediye hizmetlerine başlayamadık.  Bu sadece Kuşadası Belediyesinin değil, yeni büyükşehir statüsü kazanan tüm illerdeki belediyelerin yaşadığı sorunlar.” dedi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise, belediyeyi yaklaşık 40 milyon TL borçla devraldıklarını belirtti.

Mezarlık ve cami temizliği yaparak vatandaşa hizmet götürmeye çalışan Toyran, belediyenin yüzde 30 olması gereken personel giderinin 38’lerde olduğunu kaydetti.