12 Eylül 2013 Perşembe

SÖKE SEÇİM ANKETİ



Sizce Söke Belediye Başkanı kim olmalı?


Anketimiz sona erdi. Kişi başına sadece bir oyun kullanılabildiği bu anket umarım Söke kamuoyu için katkı sağlayıcı olmuştur. Anket başladığı günden itibaren önde giden Mehmet  Ali Oklay yüzde 29'luk oy oranıyla rakiplerinin hep önünde yeraldı. Onu başkan Necdet Özekmekçi, Levent Tuncel ve Yusuf Keremit takip etti.

Söke'de ilk resmi başvuruyu diş hekimi Levent Tuncel Cumhuriyet Halk Partisi'nden yaptı. Aylar öncesinden belde ve köyleri karış karış dolaşmaya başlayan Tuncel, rakiplerine göre erken başladığı yarışta şuan bir adım önde görünüyor. Çünkü bu seçimlerin diğerlerinden farkı, sadece şehir merkeziyle sınırlı olmayacak. Söke'ye bağlı 7 belde ve 34 köyde yaşayanlar da ilçe merkezi için oy kullanacak. Bunların tek tek dolaşılması gerektiği gibi, merkezdeki mahalle ve sivil toplum örgütleri ile etkinlik ve düğünlerin takip edilmesi lazım. Bu açıdan bakılacak olursa, Levent Tuncel rakiplerine göre daha avantajlı. Zira rakiplerinin kalan kısa sürede çok daha fazla efor sarfetmesi gerekecek. CHP'de başkan Özekmekçi her ne kadar adayım demese de, genel merkezin tercihinin kendisinden yana olacağını düşünüyor. Ancak CHP'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Özlem Çerçioğlu'nun tercihi de unutulmamalı. 

MHP'de kafalar netleşmiş değil, bir kesim Mehmet Ali Oklay derken, bir diğer kesimse geçen seçimin başarılı ismi Yusuf Keremit ismini öne sürüyor. Oklay Anavatan Partisi döneminde başvuramadığı aday adaylığına bu kez çok yakın.   

Aylardır ilçe başkanı atayamayan Ak Parti'de Avukat Abdullah Yeniusta yeni ilçe başkanı olarak görevlendirildi. Şimdi Yeniusta'yı zor bir maraton bekliyor. Hem ilçe yönetimini oluşturacak, hem başkan adayını bulacak. Ak Parti'den adaylık bekleyenler çok. Ancak yeni başkanın yaptığı görüşmelere bakılırsa, üstlendiği görevin zorluğunun farkında. Siyasi görüş ayrımı yapmadan güvendiği kişileri beraber çalışmaya davet ediyor.