16 Eylül 2013 Pazartesi

MİLLİ PARKI ÇOK SEVDİ



DENİZ BAYKAL ESKİ ADI DOMATİA OLAN ESKİDOĞANBEY KÖYÜNÜ GEZDİ

Türkiye’nin en güzel milli parklarından biri olan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nı iki hafta önce gezen Deniz Baykal Kuşadası'na tekrar geldi.
Baykal, eşi ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR’la birlikte milli parkın güney bölgesindeki eski adı Domatia olan Eskidoğanbey köyünü gezdi.
Baykal “ Mükemmel tasarlanmış, planmış ve doğayla iç içe bir köy. Döşeme taşlı yollarında suyolları bile planlanmış. Mimarisi fevkalade. Ahşapla taşın uyumu çok güzel. Tüm bu güzelliklerinin yanında en önemlisi de doğası çok iyi korunmuş. “ dedi. 
Eskidoğanbey Köyü’nün içinde bulunan Kuşadası Milli Parkına ait Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’ni de gezen Deniz Baykal, deltada bulunan kuşları gözlemledi. 

Baykal “ Geçtiğimiz haftalarda milli parkın kuzeyindeki ormanları, bitki örtüsünü ve harikulade kıyılarını görme fırsatını bulmuştum. Olağanüstü güzelliklerdi bunlar.  Bugünde hem bu güzel köyü görme, hem de milli parkın doğal değerlerini yakından tanıma fırsatımız oldu. Kuşlar, sürüngenler, birçok yaban hayvanı ve muhteşem doğasıyla burası çok güzel bir doğa alanı. Korunması için her türlü çaba gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.